Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sprijin pentru producătorii de piersici şi nectarine

Publicat: 19 septembrie 2017 - 14:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii de piersici şi nectarine, a căror activitate a fost afectată din cauza recoltei peste aşteptări şi a reducerii vânzărilor la export, urmează să primească un sprijin financiar suplimentar din partea Uniunii Europene.

piersici-proaspete_bMăsurile vor ajuta fermierii din Grecia, Italia şi Spania să facă faţă impactului unei recolte substanţial crescute, într-un moment în care exporturile pe pieţele-cheie au fost afectate de o întărire a normelor în vigoare în urma interdicţiei ruseşti privind importurile de fructe şi legume din UE.

Reacţia actuală reprezintă un răspuns la decizia Uniunii Economice Eurasiatice de a introduce măsuri mai dure din punct de vedere sanitar şi fitosanitar asupra importurilor din UE, începând cu 1 iulie 2017. În acelaşi timp, randamentele neaşteptat de mari din acest an au condus la stocurile semnificative de piersici şi nectarine, în special în Grecia, Italia şi Spania. Aceşti doi factori au împins preţurile, în unele cazuri, sub costurile de producţie.

Noile norme vor compensa agricultorii pentru eliminarea de pe piaţă a unei cantităţi de 35.020 de tone de piersici şi nectarine, la un cost de 12,8 milioane de euro. În ultimele două luni, aproximativ 221.750 de tone de fructe au fost retrase de pe piaţă.

Potrivit autorităţilor de la Bruxelles, aceste măsuri excepţionale de sprijin pentru producători, ca răspuns la embarrgoul ruseasc, au scopul de a îmbunătăţi managementul global al pieţei pentru a o face mai rezistentă în viitor. Se doreşte astfel crearea unui sector mai competitiv şi orientat către piaţă, reducerea fluctuaţiilor legate de criza veniturilor producătorilor, creşterea consumului de fructe şi legume în Europa şi extinderea utilizării tehnicilor de cultivare şi de producţie ecologice.

Vizualizat: 476 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?