Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sprijin pentru producătorii de piersici şi nectarine

Publicat: 19 septembrie 2017 - 14:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii de piersici şi nectarine, a căror activitate a fost afectată din cauza recoltei peste aşteptări şi a reducerii vânzărilor la export, urmează să primească un sprijin financiar suplimentar din partea Uniunii Europene.

piersici-proaspete_bMăsurile vor ajuta fermierii din Grecia, Italia şi Spania să facă faţă impactului unei recolte substanţial crescute, într-un moment în care exporturile pe pieţele-cheie au fost afectate de o întărire a normelor în vigoare în urma interdicţiei ruseşti privind importurile de fructe şi legume din UE.

Reacţia actuală reprezintă un răspuns la decizia Uniunii Economice Eurasiatice de a introduce măsuri mai dure din punct de vedere sanitar şi fitosanitar asupra importurilor din UE, începând cu 1 iulie 2017. În acelaşi timp, randamentele neaşteptat de mari din acest an au condus la stocurile semnificative de piersici şi nectarine, în special în Grecia, Italia şi Spania. Aceşti doi factori au împins preţurile, în unele cazuri, sub costurile de producţie.

Noile norme vor compensa agricultorii pentru eliminarea de pe piaţă a unei cantităţi de 35.020 de tone de piersici şi nectarine, la un cost de 12,8 milioane de euro. În ultimele două luni, aproximativ 221.750 de tone de fructe au fost retrase de pe piaţă.

Potrivit autorităţilor de la Bruxelles, aceste măsuri excepţionale de sprijin pentru producători, ca răspuns la embarrgoul ruseasc, au scopul de a îmbunătăţi managementul global al pieţei pentru a o face mai rezistentă în viitor. Se doreşte astfel crearea unui sector mai competitiv şi orientat către piaţă, reducerea fluctuaţiilor legate de criza veniturilor producătorilor, creşterea consumului de fructe şi legume în Europa şi extinderea utilizării tehnicilor de cultivare şi de producţie ecologice.

Vizualizat: 591 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?