Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sprijin pentru achiziția de taurine de rasă

Publicat: 17 octombrie 2016 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de bovine vor primi un ajutor de minimis pentru cumpărarea de vițele și juninci gestante de rasă și de tauri de reproducție.

Click pe poza pentru galerie!

Cuantumul sprijinului financiar este de:

a) maximum 5.000 lei/cap junincă (17-28 luni), respectiv max. 2.500 lei/cap vițea (12-17 luni) din rase din rase de lapte;

b) max. 6.000 lei/cap junincă (17-34 luni) și max. 3.000 lei/cap vițea (12-17 luni) din rase de carne;

c) max. 4.500 lei/cap junincă (31-44 luni) din specia bubaline;

d) max. 8.000 lei/cap de taur de reproducție (18-24 luni) din rase de carne.

Bugetul pentru acordarea acestor ajutoare este de 18,15 mil. lei.

Ca să primească sprijinul pentru vițele și juninci de rasă, crescătorii de bovine trebuie să aibă minimum 3 și maximum 10 vaci/beneficiar. Achiziția subvenționată de stat se realizează pentru atingerea unei dimensiuni minime de 10 capete bovine femele/beneficiar, iar numărul maxim pentru care se acordă ajutor de minimis este de 10 capete/beneficiar. În cazul bivolițelor, beneficiarii trebui să aibă între 1 și 10 capete bivolițe /beneficiar.

Pentru achiziția de tauri de reproducție, fermierii trebuie să aibă minimum 40 capete de vaci/vițele/juninci pe beneficiar, cu excepția celor din zona montană, unde limita este minim 10 capete/beneficiar.

Depunerea cererilor se face până pe 21 octombrie 2016, la Direcțiile agricole județene, iar plățile se fac din 21 noiembrie 2016.

Împreună cu cererea, solicitanții trebuie să depună și:

• un document care atestă numărul de vaci/vițele/juninci sau bivolițe înscrise în RNE, la data depunerii cererii, eliberat de operatorul SNIIA;

• copia facturii de achiziție/filei carnetului de comercializare a animalelor cumpărate;

• copii ale certificatelor de origine, vizate de Oficiul județean de zootehnie. Acestea se depun până pe 10 noiembrie 2016;

• copie a buletinului de însămânțări artificiale/adeverinței de montă naturală din care să reiasă gestația de minimum 3 luni;

• formularul de mișcare F2/document de mișcare, emis de medicul veterinar împuternicit/utilizatorul SNIA, avizat de Direcția Sanitară Veterinară județeană. Acesta trebuie depus în maximum 15 zile de la data încasării ajutorului de minimis. Viza DSVSA certifică faptul că mișcarea animalelor a fost înregistrată în baza națională de date.

 

Rasele pentru care se acordă sprijinul

Rase de carne: Aberdeen Angus, Limousine, Charolaise, Blonde d’Aquitaine, Salers, Rouge des Prés, Aubrac;

Rase de lapte: Bălțată Românească, Bălțată cu Negru Românească, Holstein, Brună, Jersey, Montbeliarde;

Bubaline: Bivol românesc.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.17(178) 1 - 15 octombrie 2016

Vizualizat: 789 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!