Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sprijin epuizat pentru reducerea producției de lapte

Publicat: 27 octombrie 2016 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

52.000 de producători de lapte din 27 de state UE au solicitat sprijinul pentru reducerea livrărilor de lapte în prima perioadă de reducere (octombrie - decembrie 2016), a anunțat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.

Click pe poza pentru galerie!

. Cei 150 mil. euro alocați schemei de sprijin au fost solicitați în proporție de 98,9% în prima etapă. Solicitanții s-au angajat să-și reducă producția de lapte în ultimul trimestru din 2016, în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, cu o cantitate de 1,06 milioane tone, din totalul de 1,07 milioane tone disponibil prin schema de sprijin. Pentru cantitatea rămasă, de cca. 12.000 tone, depunerea cererilor s-a încheiat pe 12 octombrie, vizând reducerea producției de lapte în perioada noiembrie 2016-ianuarie 2017.

Cei mai mulți fermieri care au solicitat sprijinul în prima etapă sunt din Franța - 13.000, Germania - 10.000, Irlanda - 4.500, Austria și Țările de Jos - câte 4.000, Malta și Cipru - câte 1.000 de fermieri fiecare. La volumul de lapte redus, pe primele locuri sunt Germania, care a anunțat o reducere a producției de lapte cu 286.000 tone, Franța - 181.000 tone și Marea Britanie - 112.000 tone. Cantitățile ce vor fi reduse variază de la un producător la altul, însă media este de 20 tone/solicitant. Per total, ar însemna o reducere de 2,9% a livrărilor de lapte la nivelul Uniunii Europene în ultimul trimesctru din 2016, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

 

72 de producători români s-au angajat să-și reducă producția

În România, în prima etapă au depus solicitări de reducere a producției de lapte 72 de producători, pentru o cantitate totală de 2.307 tone de lapte, cu o medie de 32 tone pe producător.

La sfârșitul perioadei de trei luni, fermierii vor avea la dispoziție 45 de zile (până la jumătatea lunii februarie 2017) pentru a furniza dovada că și-au redus producția livrată și, prin urmare, că sunt eligibili pentru plata ajutorului de „reducere” stabilit la 14 euro/100 kg.

 

Irimescu: Eram convins că n-o să fie cereri. România nu și-a făcut niciodată cota

„Pe partea de reducere sunt 150 de milioane de euro pentru toată Uniunea. Cererile se centralizează la Bruxelles și suma se împarte proporțional la toți cei deciși să își reducă producția. Cu cât cererea e mai mare, cu atât suma e mai mică. Eu eram convis că n-o să fie cereri, pentru că România nu și-a făcut niciodată cota de lapte, dar iată că sunt producători care vor să apeleze la subvenția pentru reducere. Dar e posibil, în cazul în care sunt foarte multe solicitări la nivel european și suma e limitată, să renunțe. Polonia a cerut, la criza pe fructe și legume, 160 de milioane de euro, aproape cât toată suma pe Uniune, și când a vazut că suma e foarte mică, a renunțat total la acest mecanism”, ne-a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.18(179) 15 - 31 octombrie 2016

 

Vizualizat: 709 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?