Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Spania este cel mai mare producător ecologic din UE

Publicat: 23 noiembrie 2017 - 14:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Spania se află pe primul loc în ceea ce priveşte suprafeţele dedicate producţiei ecologice în Uniunea Europeană, potrivit unui raport privind anul 2016 publicat de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul anului trecut, în Uniunea Europeană erau înregistrate 11.931.589 hectare certificate ecologic, ceea ce reprezintă 6,69% din suprafaţa totală. Spania ocupă primul loc cu 2.018.802 hectare dedicate agriculturii ecologice, urmată de Italia (1.796.333 hectare), Franţa (1.537.351 hectare), Germania (1.135.941 hectare) şi Austria (571.423 hectare).

Legume BIO_bDacă ne referim strict la procentul pe care suprafaţa ecologică o deţine în raport cu suprafaţa totală agricolă a fiecărei ţări, atunci Austria este lider, cu 21,25%, urmată de Suedia (18,3%), Estonia (18,2%), Italia (14,19%) şi Republica Cehă (14% ). Statele cu cea mai mică pondere din suprafaţa cultivată dedicată producţiei ecologice sunt Malta (0,21% / 24 hectare), România (1,67% / 226.000 hectare), Irlanda (1,72% / 77.000 hectare) şi Marea Britanie (2,82% / 490.000 hectare).

Începând cu anul 2012, zona dedicată agriculturii ecologice în UE a crescut cu aproape 2 milioane de hectare. Există, de asemenea, o tendinţă ascendentă privind numărului de producători ecologici înregistraţi, care au ajuns la 295.600 la sfârşitul anului 2016. Spania, Italia, Franţa şi Germania au înregistrat anul trecut cele mai mari zone ecologice şi cel mai mare număr de producători ecologici. Împreună, acestea reprezintă mai mult de jumătate (54%) din suprafaţa totală destinată culturilor ecologice din UE.

Între 2012 şi 2016, Croaţia şi Bulgaria au înregistrat o creştere a suprafeţei lor ecologice de peste 100%. Cu toate acestea, cinci state membre ale UE au raportat o tendinţă descendentă: Grecia (-25,9%), Malta (-35,1%), Polonia (-18,1%), România (-21,5%) şi Marea Britanie (-16,9%). Cu toate acestea, în cazul Maltei, suprafaţa ecologică este mică şi, în termeni absoluţi, reducerea de 35% implică pierderea a 13 hectare.

Vizualizat: 377 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?