Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sommet de l’Élevage reunește elita geneticii franceze

Publicat: 07 septembrie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a 25-a ediție a Forumului Zootehniei se va desfășura anul acesta în perioada 5-7 octombrie și va reuni la Clermont-Ferrand 1.400 de expozanți (din care 270 internaționali din 28 de țări), 85.000 de vizitatori profesioniști (din care 4.000 vizitatori internaționali din 70 țări) și 2.000 de animale cu valoare genetică ridicată.

Click pe poza pentru galerie!

Târgul este plasat în Masivul Central Francez, considerat și leagănul mondial al celor mai mari rase de bovine pentru carne, Sommet de l’Élevage fiind o excepțională vitrină a zootehniei franceze. Vizitatorii vor putea asista la prezentări de animale, concursuri de animale de rasă, conferințe și evenimente profesionale și vor participa la întâlniri de afaceri și vizite în ferme.

Pe cele 17 hectare de expoziție vor fi reprezentate principalele sectoare ale zootehniei: nutriția animală, genetica, igiena și sănătatea animală, instalații de muls și echipamente pentru lapte, servicii și utilaje pentru zootehnie, construcții/grajduri, energii din surse regenerabile, mașini agricole și altele.

Vizitatorii din afara Franței au acces gratuit și vor avea și posibilitatea de a efectua, gratuit, vizite în ferme. Dacă vă interesează trebuie să vă înregistrați direct la adresa: www.sommet-elevage.fr

Marți, 4 octombrie, în preziua deschiderii târgului, vor avea loc patru tururi tehnice: bovine de carne, bovine de lapte, ovine, un tur special pentru rasa Charolaise. Miercuri, 5 octombrie, la „Seara internațională a zootehniei”, delegațiile străine sunt invitate la o prezentare a raselor franceze de bovine.

În timpul Sommet de l’Élevage se vor desfășura: Concursul național al rasei Charolaise (400 de animale), Concursul național al rasei Holstein (150 de animale), concursuri pentru rasele de bovine Limousine, Blonde d’Aquitaine, Salers, Aubrac, Holstein, Montbéliarde, Brune, Normande, Simmental și ovine Ile de France, Charollaise și Texel.

Informații utile: www.sommet-elevage.fr; info@sommet-elevage.fr; www.facebook.com/sommet.elevage

 

Articol publicat in revista Ferma nr.15(176) 1 - 15 septembrie 2016

Vizualizat: 426 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?