Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sommet de l'Élevage - 2010

Publicat: 14 decembrie 2010 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

forumul crescătorilor de animale

Click pe poza pentru galerie!

Cea de-a 19-a ediţie Sommet de l’Élevage, desfăşurată la începutul lunii octombrie, s-a dovedit a fi un adevărat spectacol destinat crescătorilor de animale. Anul acesta, Sommet a găzduit 1239 expozanţi, 1900 de animale şi peste 75.000 de vizitatori. Toate acestea pe fondul unui climat general dificil şi în condiţiile în care sectorul agricol traversează, în prezent, o perioadă de criză economică.

Chiar şi numai aceste cifre dovedesc faptul că manifestarea este un adevărat forum european al crescătorilor de animale. Conform chestionarelor oficiale, evenimentul corespunde aşteptărilor celor prezenţi iar 80% dintre vizitatori sunt crescători de animale care vin pentru a culege informaţii şi care doresc să investească în dezvoltarea afacerilor lor.

Manifestarea oferă crescătorilor un loc de întâlnire unde sunt în centrul atenţiei şi pot să îşi promoveze rezultatele muncii lor de zi cu zi, prin expunerea celor mai reprezentative animale şi care sunt totodată şi cele mai bune pe care genetica franceză le are acum.

Peste 2.300 de vizitatori internaţionali, din 59 de ţări, au vizitat expoziţia şi mai multe ferme zootehnice, având astfel posibilitatea să cunoască spaţiul rural din regiunea Auvergne. Prin cele 17 „tururi” oferite de organizatorii delegaţiilor străine, aceştia au beneficiat de un program special de vizită a unor ferme de creştere a animalelor şi unităţi tehnice. Aceasta a permis unui număr de peste cinci sute de participanţi să cunoască îndeaproape specificul fermelor de creştere a bovinelor şi a ovinelor din regiune.

Un exemplu tipic pentru vizitatorii străini este oferit de Bill şi Géraldine Hassall, crescători de bovine Charolais din Noua Zeelandă, care consideră că: „Sommet este unul dintre cele mai bune expoziţii de animale din lume, atât prin calitatea şi cantitatea, dar şi prin diversitatea animalelor expuse. De asemenea, oferă un cadru unic care permite vizitatorilor să vadă şi să fizic descendenţii taurilor pentru care aveau informaţii disponibile, până în acel moment, doar prin catalog”.

În ceea ce priveşte expozanţii internaţionali, 373 de companii străine din 30 de ţări au luat parte sau au fost reprezentate la Sommet 2010. Starea de spirit în rândul expozanţilor a fost optimistă, având în vedere contextul economic dificil. Acest lucru a fost confirmat de către reprezentanţii mai multor companii care s-au bucurat de un succes imens. Unele dintre acestea au reuşit să încheie contracte deosebite şi nu există nici o îndoială că vor reveni şi anul viitor la Sommet.

Concursul naţional al rasei Charolais a fost unul dintre cele mai aşteptate competiţii din cadrul expoziţiei, acesta fiind efectiv un spectacol foarte apreciat de marele public. Pentru crescătorii de animale expozanţi, aceasta a fost o provocare majoră, ocazie unică de prezentare a unor animale magnifice, care au dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, calităţile excepţionale ale acestei rase.

Sommet de l’Élevage a fost descris în relatările internaţionale ca fiind „pur şi simplu uimitor!”, termenul cel mai utilizat de către vizitatorii locali şi de către delegaţiile străine pentru a descrie impresiile lor despre cele 508 bovine din rasa Charolais, prezentate de 219 crescători pe parcursul celor trei zile de spectacol.

Desigur că şi celelalte rase de bovine expuse, de carne şi de lapte, au fost unanim apreciate.
Ovinele au avut un spaţiu special dedicat, unde vizitatorii au urmărit principalele rasele crescute în Franţa. În cadrul expoziţiei sunt incluse două competiţii naţionale la rasele Ile de France şi Rava, concursul regional la rasa Charollais şi o serie de prezentări tehnice.

La ediţia de anul acesta a Sommet, la fel ca şi la ediţiile precedente, sectorul destinat iubitorilor de cai a adunat peste 400 de animale, expuse de 250 de crescători din 22 de departamente din întreaga regiune a Masivului Central. În acest an am remarcat începutul unei concentrări mai puternice la nivel naţional a crescătorilor de cai

Ediţia aniversară cu numărul 20 a Sommet de l’Élevage se va desfăşura anul viitor în perioada în 5-7 octombrie. Această ediţie specială va fi marcată prin organizarea Concursului naţional al rasei Limousin.

Vizualizat: 571 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?