Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Soluțiile sunt la noi

Publicat: 17 octombrie 2014 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cam așa s-ar rezuma în câteva cuvinte concluzia lui Christian Pees - președintele COGECA și al Grupului Cooperatist Euralis, despre asocierea fermierilor români în cooperative agricole. 

Click pe poza pentru galerie!

Pe 12 septembrie a.c., Christian Pees a susținut, la București, conferința cu tema „Locul agriculturii românești în UE și reprezentarea acesteia la Bruxelles”. Cooperativa Euralis reprezintă circa 12.000 de fermieri francezi și are în acest moment peste 5000 de salariați. COGECA grupează nivel european producătorii agricoli organizați în cooperative și are în prezent 35 de membri titulari, 4 membri afiliați și 36 de parteneri. 

Asistat de directorul executiv pentru Europa de sud-est al Euralis - Florin Constantin, Christian Pees a comunicat deschis pe toate temele importante ale agriculturii europene și românești. S-a discutat despre organismele modificate genetic, dar și despre neonicotinoide, apoi s-a analizat modelul american versus modelul europen de agricultură. În cadrul conferinței s-a discutat despre investițiile și parteneriatele trans-atlantice dintre UE şi SUA. Un alt subiect important a fost Politica Agricolă Comună (PAC) în perioada 2014 - 2020, iar pe final s-a atins și problema reprezentării fermierilor români, prin intermediul COGECA, la Bruxelles. 

Christian Pees le-a recomandat agricultorilor noştri să se plângă mai puțin și să se organizeze mai mult, pentru că numai împreună vor fi mai puternici și demni de luat în seamă. Altfel spus, „soluțiile sunt la noi (fermierii - n.r.) și de aceea trebuie să ne organizăm”, a încheiat președintele Euralis.

Vizualizat: 627 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?