Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Simplificarea procedurilor administrative - BIROCRAŢIA SE MUTĂ ÎN MEDIUL ONLINE

Publicat: 20 martie 2020 - 17:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Singurul lucru pozitiv în urma acestei crize de proporţii cu care ne-am pricopsit este faptul că se pare că reuşim să interacţionăm mai mult cu mediul online. E o constatare care ne-a fost semnalată de către Alexander Degianski.

Alex_Degianski_b"Primăriile au început să elibereze adeverinţe online, la fel şi APIA va proceda cred în curând. Va accepta cereri online cu semnături electronice sau scanate. Nu înţeleg de ce până acum nici o instituţie din România nu a luat în calcul acest aspect. A fost nevoie de o criză ca aceasta să înţeleagă şi autorităţile că e nevoie să elimine din această birocraţie stufoasă. Şi asta nu doar în vremuri tulburi ca acestea, ci în mod normal. De ce să bat zece drumuri la diverse instituţii când pot rezolva totul mult mai simplu cu două click-uri", se întreabă retoric tânărul fermier din judeţul Timiş.

Chiar dacă nu este speriat de coronavirus, acesta şi-a luat câteva măsuri de precauţie. "Nu vreau să ajung să am vreun caz de infestare cu Covid-19 şi să fim plasaţi cu toţii în carantină şi să ne pierdem locurile de muncă sau businessul! O astfel de măsură luată acum, când rapiţa e plină de ceutorhynchus şi avem o fereastră de numai două ore să stropim, când grâul începe să fie afectat de făinare, când ne pregătim să semănăm porumbul şi să efectuăm celelalte lucrări în câmp, ne poate compromite tot anul agricol! Preferăm să fim precauţi", spune Degianski.

Concret, acesta nu mai permite nimănui în afara personalului propriu să intre în fermă, indiferent de motivul vizitei. Pentru că nu vrea să rişte. "Am cumpărat dezinfectanţi. Cu soluţii pe bază de alcool sunt dezinfectate volanele, manetele. Am interzis să se mai facă schimburi de tractoare. Totuşi, e destul de greu să ceri prevenţie unor oameni care îşi leagă centura pe la spate să scape de semnalul sonor când conduc", constată cu oarecare tristeţe bănăţeanul.

Nu am învăţat din greşeli!

În opinia sa, e nevoie de mai multă fermitate în luarea deciziilor şi din partea autorităţilor. "Toată lumea îl făcea nebun pe domnul Muscă în 2016, când la deschiderea Indagra vorbea de necesitatea instituirii pazei armate la frontierele ţării, pentru a împuşca mistreţii care ameninţau să ne aducă pesta porcină în România. Şi dovada că nu vorbea prostii este că astăzi peste tot avem această problemă cu pesta porcină. În judeţul Timiş avem Fermele Smithfield care adăpostesc câteva sute de mii de porci şi sunt în zona de supraveghere. Noi nu putem face faţă unei epidemii de acest fel, cum ne să ne descurcăm cu acest coronavirus mult mai agresiv? Realitatea e că nu am reuşit să învăţăm nimic din greşeli", afirmă el.

ferma-Degianski_bAnul agricol 2020 se anunţă a fi unul de excepţie în vestul ţării. "Dacă în 2019 am avut parte de o secetă cumplită, acum culturile arată ca într-o pictură de Tonitza sau Monet. Cele o mie de hectare cu rapiţă arată impecabil, la fel şi cele 1.800 de hectare de grâu, iar orzoaica - 50 de hectare pentru sămânţă - se prezintă spectaculos", ne-a declarat tânărul de 30 de ani. Pentru campania de primăvară acesta a alocat o suprafaţă de 1.200 de hectare pe care le va cultiva în mod egal cu porumb şi floarea-soarelui. Alexander Degianski administrează în jur de 5.000 de hectare în raza comunei Giulvăz, din judeţul Timiş.

----------
Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 1507 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?