Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SENATUL A VOTAT NOUA LEGE A COOPERATIVELOR

Publicat: 15 aprilie 2016 - 19:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Senatorii au adoptat pe 4 aprilie 2016 o serie de modificări și completări la Legea cooperației agricole 566/2004.

Potrivit propunerii legislative adoptate, cooperativa agricolă va fi considerată fermier activ, iar din aceasta vor putea face parte și întreprinderile individuale și familiale.

 

Click pe poza pentru galerie!

Terenurile și animalele NU sunt ale cooperativei!

Din textul de bază al propunerii legislative a fost eliminat paragraful care prevedea că terenurile, clădirile și efectivele de animale ale membrilor cooperatori rămân în proprietatea acestora, cooperativa agricolă putând primi doar drept de folosință. Senatorii au motivat cătextul legii de bază este complet, întrucât în cadrul tuturor tipurilor de cooperative terenurile și bunurile care se aduc în folosință rămân în proprietatea membrilor cooperatori, cooperativa având numai dreptul de uzufruct.

În varianta adoptată a documentului, senatorii au mai prevăzut că pentru reducerea cu 20% a impozitului pe profit în primii 5 ani pentru cooperativele nou înființate, respectiv în primii 5 ani de la inntrarea în vigoare a noii legi pentru cele deja existente, MADR va propune o schemă de ajutor de stat.

Proiecul de lege mai trebuie să treacă și de Camera Deputaților, care are ultimul cuvânt în adoptarea legii.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.7(168) 15 - 30 aprilie 2016

 

Vizualizat: 622 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!