Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Sediu nou NHR Agropartners în județul Constanța!

Publicat: 26 septembrie 2021 - 15:32
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NHR a inaugurat luna trecută sediul din loc. Ovidiu, jud. Constanța. Fermierii din Dobrogea, dar și din alte regiuni ale țării, sunt așteptați aici să consulte oferta de mașini, utilaje, echipamente agricole și piese de schimb.

Am remarcat imediat, în timp ce ne apropiam cu autocarul de destinație, noua clădire, unde filiala din Dobrogea a companiei își va desfășura de acum înainte activitatea. E o construcție modernă, funcțională, cu o fațadă obținută din linii simple, regulate, și un design bicolor: negru și galben. Verdele tractoarelor Deutz-Fahr aliniate pe platforma din fața clădirii completează paleta cromatică a incintei.

 

În casă nouă


Firma este prezentă în Constanța de 20 de ani, dar a activat în spații închiriate. Acum, dispune de un spațiu propriu, cu birouri, cu atelier de reparații, cu un vast depozit pentru piese de schimb și cu un teren adiacent unde pot fi testate mașinile și utilajele. Dincolo de gard, sunt terenuri agricole: compania a găsit cel mai nimerit loc pentru a interacționa cu fermierii!

 Sediu nou NHR Agropartners în judeÈ›ul ConstanÈ›a! (1)_b


O investiție de 1,5 milioane de euro


Startul lucrărilor pentru ridicarea noului sediu a fost dat anul trecut, în luna noiembrie, iar investiția s-a apropiat de suma de 1,5 milioane de euro, exceptând prețul terenului, care a fost cumpărat acum câțiva ani. Valoarea investiției și complexitatea noului sediu sunt explicabile prin numărul clienților pe care firma i-a câștigat până în prezent, dar și prin potențialul agricol considerabil al Dobrogei.

 

”Suntem aici ca să fim aproape de clienți”


Deschiderea noului sediu a fost considerată atât de importantă pentru companie, încât au participat la tăierea panglicii, pe lângă șefii de la București, și reprezentanți ai firmei VA Intertrading AG din Austria, care deține NHR Agropartners. ”Construirea acestui sediu, aici, la Constanța, a fost o dorință mai veche a noastră. Cred că a fost nevoie și de curaj, într-o perioadă ca aceasta, mai puțin favorabilă. Noi le suntem recunoscători fermierilor care au cumpărat de la noi de-a lungul anilor. Unii ne-au rămas fideli, chiar dacă am schimbat câteva mărci. Suntem aici ca să fim aproape de clienți”, a spus Florin Neacșu, director general adjunct NHR Agropartners.

Șeful delegației din Austria, Nils Krage, s-a declarat încântat de noul sediu, întrucât ”arată fantastic” și a remarcat că anul acesta ”fermierii sunt fericiți”, datorită recoltelor foarte bune, după ce anul trecut a fost unul dificil.

 Florin Neacsu_b

"De-a lungul sezonului agricol este importantă fiecare zi de lucru. De acum, putem interveni rapid, ca să rezolvăm problemele apărute în câmp. Încercăm să fim aici pe termen lung. Aceasta este dorința noastră și le promitem fermierilor că o vom pune în practică."FLORIN NEACȘU, Director general adjunct NHR Agropartners


Utilajele respectă cerințele Green Deal


Krage a spus că obiectivele Green Deal vor avea un impact și asupra mașinilor și utilajelor agricole, fiindcă acestea trebuie să fie prietenoase cu mediul înconjurător. El a asigurat că există o bună comunicare cu departamentele de cercetare ale producătorilor de mașini agricole, astfel încât să fie proiectate produse care să respecte cerințele strategiei europene în domeniul protejării mediului natural. ”Ținem legătura cu producătorii și fermierii. Mașinile și utilajele agricole trebuie corelate cu noile obiective ale Uniunii Europene privind mediul”, a subliniat managerul din Linz.

 Sediu nou NHR Agropartners în judeÈ›ul ConstanÈ›a! (2)_b


Mecanici pentru două județe


 

Prezentarea efectivă a noului sediu și a spațiilor conexe a căzut în sarcina directorului executiv al filialei constănțene, Răzvan Stanca. Mai întâi, am vizitat birourile, de unde ”se vede Mamaia și lacul Siutghiol”, apoi am coborât la atelierul de reparații, cu șase posturi de lucru unde pot fi reparate simultan până la patru tractoare și o combină de cereale. ”Avem 14 mecanici, care acoperă cele două județe, Tulcea și Constanța. Avem aici, în jur de 650 de clienți. Cea mai scumpă mașină agricolă vândută de noi a fost o mașină autopropulsată pentru erbicidat, 250.000 de euro”, a precizat Răzvan Stanca, înainte să ne invite în depozitul de piese de schimb.

 

Modalități de achitare


Nu numai fermierii din Dobrogea pot cumpăra de aici piesele necesare. Noul sediu este conectat la toate celelalte filiale din țară. Oferta de piese de schimb de aici este accesibilă oricărui client din România. ”Colegii noștri din țară pot verifica electronic stocul nostru, de aici, de la Constanța. Expediem prin firme de curierat, iar factura este emisă la ridicarea piesei”, a adăugat directorul.

În depozit sunt piese de schimb în valoare de aproape 3,5 milioane de lei. Pentru cumpărarea echipamentelor agricole, NHR oferă soluții de credit și leasing. O echipă de analiști financiari este disponibilă pentru a oferi fermierilor răspunsuri personalizate și pentru a alege schema de finanțare potrivită, în funcție de structura și activitatea fermei. Parteneriatele cu câțiva furnizori de servicii financiare din țară, dar și din afara ei, permit NHR să garanteze termene și condiții atractive.

 Sediu nou NHR Agropartners în judeÈ›ul ConstanÈ›a! (3)_b


Tehnică și pentru ferme mici și mijlocii


 

”Avem tractoare și pentru ferme mici și mijlocii. Sunt tractoare de 20, de 50, de 80 de CP. Cred că undeva la 30% dintre clienții noștri au cumpărat utilaje cu ajutorul fondurilor europene”, spune directorul filialei constănțene.

Seceta cumplită de anul trecut, care a calamitat culturile agricole neirigate ale Dobrogei, reducând recolta la cantități infime, neglijabile, a afectat capacitatea unor fermieri de a-și achita la termen datoriile către creditorii care i-au împrumutat în trecut ca să-și cumpere utilaje agricole. ”Au fost și astfel de situații, dar nu s-a ajuns până acolo încât creditorul să-i ia omului utilajul. Au ajuns la o înțelegere”, a recunoscut directorul filialei din Constanța, care este pregătit să-i primească pe clienți în noul sediu.

Vizualizat: 952 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?