Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SE SCHIMBĂ REGULILE PNDR

Publicat: 24 octombrie 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un proiect de act normativ publicat de Ministerul Agriculturii modifică HG 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a PNDR 2014-2020.

Click pe poza pentru galerie!

Astfel, durata de monitorizare a proiectelor pentru sM 6.1 „Tineri fermieri”, sM 6.2 „Înființarea de activități neagricole”, sM 6.3 „Dezvoltarea fermelor mici” va fi de 3 ani de la data efectuării plății tranșei a doua de plată/ultimei plăți.

Pentru proiectele contractate pe sM 6.5 „Schema pentru micii fermieri”, sM 16.4 și 16.4a „Cooperare între actorii din lanțul de aprovizionare” în sectorul agricol/pomicol, durata de monitorizare va fi de 5 ani, de la data efectuării ultimei plăți.

Durata de valabilitate a contractelor de finanțare pentru proiectele din cadrul sM 9.1 și 9.1a „Grupuri de producători în sectorul agricol/pomicol” încetează odată cu efectuarea ultimei tranșe de plată.

Pentru proiectele din cadrul sM 19.2 „Implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală” care au ca tip de sprijin o suma forfetară, durata de monitorizare este cea stabilită pentru submăsurile de bază din PNDR 2020.

Modificările vor fi aplicate sesiunilor de depunere după ce hotărârea intră în vigoare. Contractele în derulare se pot modifica prin acordul părților contractante.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.18(179) 15 - 31 octombrie 2016

 

Vizualizat: 756 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?