Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Se schimbă legea pomiculturii!

Publicat: 11 februarie 2016 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul va modifica Legea pomiculturii prin ordonanță de urgență. Iată ce schimbări sunt prevăzute pentru înființarea plantațiilor pomicole în roiectul de modificare a Legii 348/2003:

Click pe poza pentru galerie!

Plantațiile de pomi mai mari de 0,5 ha și cele de arbuști fructiferi de peste 0,2 ha se înființează în baza autorizației de plantare eliberate de direcțiile agricole județene.

Pentru plantațiile pomicole mai mari de 2 ha și cele de arbuști fructiferi și căpșun ce depășesc 0,5 ha, autorizația de plantare se eliberează în baza unui proiect avizat de:

a. Consiliul Științific al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești Mărăcineni, din care să facă parte specialiști ai stațiunilor pomicole zonale, specializate pe grupe de specii, aflate subordonarea ASAS „Gheorghe Ionescu Șișești” și în coordonarea științifică a ICDP - Pitești Mărăcineni;

b. unitățile de cercetare-dezvoltare din domeniul pomiculturii preluate de instituțiile de învățământ de stat și menționate în Anexa 4 din Legea 45/2009.

Plantațiile de pomi, arbuști fructiferi și căpșun înființate prin PNDR 2020, indiferent de suprafață, se realizează în baza unui proiect elaborat și avizat după aceeași procedură.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.2(163) 1-14 februarie 2016

Vizualizat: 494 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?