Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Se schimbă legea pomiculturii!

Publicat: 11 februarie 2016 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul va modifica Legea pomiculturii prin ordonanță de urgență. Iată ce schimbări sunt prevăzute pentru înființarea plantațiilor pomicole în roiectul de modificare a Legii 348/2003:

Click pe poza pentru galerie!

Plantațiile de pomi mai mari de 0,5 ha și cele de arbuști fructiferi de peste 0,2 ha se înființează în baza autorizației de plantare eliberate de direcțiile agricole județene.

Pentru plantațiile pomicole mai mari de 2 ha și cele de arbuști fructiferi și căpșun ce depășesc 0,5 ha, autorizația de plantare se eliberează în baza unui proiect avizat de:

a. Consiliul Științific al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești Mărăcineni, din care să facă parte specialiști ai stațiunilor pomicole zonale, specializate pe grupe de specii, aflate subordonarea ASAS „Gheorghe Ionescu Șișești” și în coordonarea științifică a ICDP - Pitești Mărăcineni;

b. unitățile de cercetare-dezvoltare din domeniul pomiculturii preluate de instituțiile de învățământ de stat și menționate în Anexa 4 din Legea 45/2009.

Plantațiile de pomi, arbuști fructiferi și căpșun înființate prin PNDR 2020, indiferent de suprafață, se realizează în baza unui proiect elaborat și avizat după aceeași procedură.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.2(163) 1-14 februarie 2016

Vizualizat: 644 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?