Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SE IEFTINESC CREDITELE PE ADEVERINȚĂ!

Publicat: 09 iunie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii propune noi condiții pentru Convențiile încheiate cu băncile care acordă credite fermierilor pe baza adeverințelor emise de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Click pe poza pentru galerie!

Potrivit unui proiect de act normativ elaborat de MADR și publicat pe 23 mai 2016, băncile vor putea da credite pe adeverință beneficiarilor plăților directe doar dacă vor îndeplini următoarele condiții:

A) Vor face dovada că au sucursale și agenții în cel puțin 30% din județele țării;

B) Vor accepta să dea credite pentru care dobânda finală aplicată beneficiarului nu va depăși RON - ROBOR 6M + maxim 3, Comision 0;

C) Vor acorda credite și persoanelor juridice nou înființate care prezintă adeverință APIA.

APIA va putea totuși încheia Convenții și cu băncile care au sucursale în mai puține județe, dacă acestea oferă condiții de creditare la un cost mai mic și acceptă ca oferta să fie înscrisă în Convenție.

Proiectul MADR mai prevede că instituțiile finanțatoare care încheie un tip de convenție cu APIA vor fi obligate să încheie toate tipurile de convenții semnate în baza cererilor unice de plată pe suprafață.

Lista cu instituțiile finanțatoare care au încheiate Convenții în aceste condiții va fi publicată pe site-ul APIA.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.10(171) 1 - 14 iunie 2016

Vizualizat: 479 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!