Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Schimbările climatice şi comerţul internaţional contribuie la răspândirea bolilor la animale

Publicat: 29 iunie 2019 - 10:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Schimbările climatice şi comerţul internaţional pot avea un impact important asupra răspândirii bolilor infecţioase la animale şi a epidemiilor. Aceasta este concluzia exprimată de Organizaţia mondială pentru sănătate animală (OIE) într-un raport publicat recent.

Efectele climatice, cum ar fi fenomenul El Niño sau ploile abundente, influenţează distribuţia ţânţarilor şi a căpuşelor, insecte care joacă un rol în transmiterea a ceea ce se numeşte boli vectoriale. În plus, comerţul extins cu animale şi produse de origine animală indus de globalizare continuă să ofere căi de risc pentru introducerea bolilor animale în noi teritorii, susţin experţii OIE.

Igienă porci_bConcluziile raportului anual al OIE privind situaţia mondială a sănătăţii animale au ţinut cont de informaţiile colectate din 191 de ţări şi teritorii prin intermediul Sistemului mondial de informare a sănătăţii animalelor (WAHIS), între ianuarie 2018 şi martie 2019. Raportul oferă, de asemenea, recomandări ţărilor pentru a le ajuta să anticipeze mai bine potenţialele ameninţări.

Schimbările climatice pot avea un impact asupra răspândirii bolilor transmise prin vectori la animale şi pot afecta mişcările animalelor, cum ar fi migraţia păsărilor sălbatice şi transhumanţa animalelor. Pe de altă parte, comerţul internaţional creează riscuri pentru propagarea bolilor animalelor. Pentru a gestiona acest risc, este esenţial ca ţările să pună în aplicare standardele internaţionale OIE pentru comerţul cu animale şi produse de origine animală, inclusiv cele legate de gestionarea riscurilor la nivel naţional, cum ar fi biosecuritatea la nivel de fermă, sistemele de supraveghere pentru avertizare rapidă şi planificarea de urgenţă.

Vizualizat: 236 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?