Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Schimbările climatice ar putea reduce cu o treime producţia de fructe şi legume

Publicat: 19 ianuarie 2020 - 14:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cercetătorii de la London School of Hygiene and Tropical Medicine au descoperit că randamentele anumitor fructe, în special struguri şi banane, riscă să scadă cu aproape o treime din cauza efectelor cauzate de schimbările climatice.

Doi dintre cei mai importanţi factori sunt precipitaţiile reduse şi salinitatea crescută a apei, care sunt cauzate, în principal, de creşterea nivelului mării şi de valurile de furtună. Aceşti factori ar putea reduce producţia de fructe cu aproximativ 21% şi, respectiv, 28%, cu excepţia cazului în care se iau măsuri, apreciază cercetătorii britanici, citaţi de publicaţia Telegraph.

Strugurii, bananele şi arahidele ar fi cel mai mult afectate de secetă, în timp ce fructele citrice ar fi cel mai mult afectate de salinitatea crescută a apei. Publicat în revista Environmental Research Letters, acesta este primul studiu care analizează toate datele disponibile despre modul în care schimbările climatice vor afecta fructele, seminţele şi nuciferele.

Livada de meri_bDe asemenea, oamenii de ştiinţă britanici au descoperit că concentraţiile crescute de dioxid de carbon - care accelerează rata de fotosinteză la plante - pot duce la o îmbunătăţire a productivităţii la culturile de fructe de pădure şi arahide. Cu toate acestea, un astfel de efect pozitiv ar putea fi compensat negativ de creşterea temperaturilor prevăzute de schimbările climatice.

Cercetătorii au descoperit că seceta şi salinitatea apei au un efect mai mare asupra randamentelor decât temperaturile ridicate - dar asta s-ar putea datora faptului că au existat mai multe studii publicate despre secetă şi efectul acesteia asupra fructelor şi seminţelor decât despre căldura excesivă.

London School of Hygiene and Tropical Medicine a realizat în 2018 un studiu similar pe legume, care a constatat, de asemenea, că schimbările climatice ar putea reduce randamentele cu aproximativ o treime. Cele mai vulnerabile regiuni la schimbările climatice sunt Africa sub Sahariană, America şi India.

Vizualizat: 917 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?