Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Schimbare cu scandal la conducerea Stațiunii Popăuți

Publicat: 06 aprilie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Popăuți, din jud. Botoșani, are un nou director interimar - Gheorghe Brădățan, secretar științific al unității, după ce nici Ionică Nechifor, care condus Stațiunea ca interimar din iulie 2013, nici contracandidatul său, Gheorghe Hrincă, nu au obținut punctajul minim necesar la concursul organizat de Academia de Stiințe Agricole și Silvice (ASAS) Gheorghe Ionescu - Sișești.

Click pe poza pentru galerie!

Mai mult, Hrincă a contestat acceptarea lui Nechifor la concurs, acuzând un conflict de interese în care s-ar afla acesta printr-o firmă care face afaceri cu Stațiunea.

 

Nechifor acuză că a fost demis de mafia imobiliară

Ionică Nechifor se apără acuzând faptul că a fost schimbat din funcție pentru că „nu am acceptat să fac jocul unui grup susținut de oameni politici, finanțiști, politiști”, care urmărea să preia o bună parte din terenul Stațiunii, și pentru că a „deranjat un grup infracțional cu rădăcini bine înfipte in Stațiunea de Cercetare Popăuți”.

Acesta aduce în apărarea sa și rezultatele financiare și de producție ale Stațiunii din perioada în care a condus instituția: sub 85.000 lei pierderi în 2014, față de peste 600.000 lei în fiecare din anii 2012 și 2013, producție de lapte peste 24 litri/cap în 2014 și estimată la 28 litri/cap în 2015, dublă față de ultimii doi ani anteriori, producție de pielicele de peste 600 buc. în 2014, comparativ cu 300 buc. în 2012, respectiv 200 buc. în 2013, producție vegetală de până la de trei ori mai mare la porumb și mai multe culturi vegetale și furajere înființate.

Un grup de 26 de salariați ai Stațiunii au trimis conducerii ASAS o scrisoare de susținere a fostului director Ionică Nechifor. Acesta a precizat că va rămâne în cadrul Stațiunii Popăuți pe postul de cercetător.

Vizualizat: 629 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?