Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Romovis vrea asociații naționale pe rase

Publicat: 25 noiembrie 2015 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Federația Romovis propune reorganizarea crescătorilor de ovine din România, prin crearea unor asociații naționale pe rase, care să contribuie la „formarea de noi linii, rase de oi, specializate în producțiile care se cer pe piață, într-o strînsă legătură și printr-un parteneriat cu Stațiuni de Cercetare de profil”.

Click pe poza pentru galerie!

Iată cu ce variantă vine secretarul general al Federației, Ionică Nechifor:

1. Organizarea asociațiilor naționale pe rase, cu filiale în zona de creștere;

2. Formarea cooperativelor județene, care să sprijine în mod real fermierii crescători de ovine, prin negocieri directe cu furnizori de produse necesare fermierului, negocieri directe cu beneficiari de materie primă sau animale în viu, accesarea de fonduri UE prin cooperative;

3. Încurajarea formării de Camere Agricole județene, regionale, națională, după modelul francez.

„Aceste asociații naționale pe rase, cât și cooperativele, se pot organiza într-o Federație la nivel național, care să contribuie decisiv la îmbunătățirea activităților în cadrul sectorului ovin, includerea Federației în Camera Agricolă Națională, prin care se pot prelua multe servicii ce astăzi sunt gestionate slab de către MADR, APIA”, afirmă Nechifor.

Acesta a lansat spre dezbatere propunerea de reorganizare și ar vrea cât mai multe sugestii care ar putea fi puse în practică de anul viitor, după Adunarea Generală a Romovis, care va avea loc cel mai probabil în ianuarie 2016. Potrivit lui Nechifor, propunerea a fost discutată și cu reprezentanți ai celorlalte Federații ale crescătorilor de ovine, la Indagra 2015, și s-ar putea ajunge la un consens pe această temă.

 

„Avem patru federații, chestiune ce convine autorităților”

Potrivit lui Nechifor, în prezent „avem patru federații în România, fiecare cu puncte de vedere ți interese diferite, chestiune ce convine autorităților locale și centrale. Avem legislație precară, ce nu ajută pe nimeni. Nu stăpânim evidență, rapoarte privind numărul de animale, producțiile, exporturile, performanțele sau regresul anual. Nu suntem reprezentați în organizațiile la nivelul UE, din acest motiv suntem mințiți mereu după cum le convine autorităților. Nu avem reprezentare juridică atunci când se impune”.

Vizualizat: 537 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!