Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

România vrea să exporte, chiar dacă are boli animale

Publicat: 10 februarie 2015 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România vrea să propună Comisiei Europene ca bolile atipice la animale să fie tratate ca atare și să nu ducă la descurajarea exporturilor statelor respective. Subiectul a fost discutat într-un grup de lucru România-Bulgaria la Ministerul Agriculturii, în 23 ianuarie 2015.

Click pe poza pentru galerie!

„(...) Un al treilea aspect este este cel legat de boala limbii albastre și cazul atipic de ESB (Encefalopatie Spongiformă Bovină - n.red.) confirmat recent în România. Propunerea noastră către Comisie este ca aceste boli atipice să fie tratate ca atare și să nu ducă la descurajarea exporturilor statelor respective. De exemplu, Germania are 27 de cazuri atipice și exportă, nu are nici un fel de probleme. Cred că nu trebuie penalizată România pentru un caz atipic de BSE. Trebuie definite clar ce înseamnă aceste cazuri atipice ca să nu ne mai împiedice exporturile”, a mai explicat Daniel Botănoiu, citat de Agerpres.

 

Caz atipic de ESB, în Covasna

Un caz atipic de Encefalopatie Spongiformă Bovină (ESB) a fost confirmat, în ianuarie 2015, pentru o probă prelevată de la o bovină sacrificată la sfârșitul lui 2014 într-un abator autorizat din jud. Dâmbovița. Carnea nu a fost comercializată pe piață, a anunțat Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Potrivit ANSVSA, bovina provenea dintr-o exploatație non-profesională (gospodărie) din județul Covasna.

ANSVSA a notificat Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății Animalelor despre acest caz și a solicitat Comisiei Europene, în cadrul unei întâlniri, din 16 ianuarie 2015, a Comitetului Permanent pentru Lanțul Alimentar și Sănătate Animală (SCOFCAH), demararea unor studii de către EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor) privind modalitatea de apariție a formelor atipice de ESB.

Un alt caz atipic de ESB a fost depistat în 2014 la o bovină din jud. Cluj, sacrificată în Bistrița.

Vizualizat: 672 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?