Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ROMÂNIA - PRIMUL LOC ÎN UE LA SUPRAFAȚA CULTIVATĂ CU PORUMB, ÎN 2014

Publicat: 19 aprilie 2015 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România s-a aflat, anul trecut, pe primul loc în rândul statelor Uniunii Europene în ceea ce privește suprafața cultivată cu porumb, însă din punct de vedere al producției țara a ocupat locul doi după Franța, arată datele provizorii publicate de Institutul Național de Statistică. 

Click pe poza pentru galerie!

În 2014, România a obținut o producție de 11,73 mil. tone de porumb boabe, de pe o suprafață cultivată de 2,43 mil. ha, ceea ce reprezintă un randament de 4.813 kg/ha. 

Franța a obținut o producție de 18,39 mil. tone la o suprafață cultivată de 1,77 mil. hectare, ceea ce înseamnă un randament de 10.383 kg/ha. Cel mai bun randament, de 11.238 kg/ha, a fost obținut de Spania, care a realizat o producție de porumb boabe de 4,69 mil. de tone de pe o suprafață cultivată de 417.000 ha.

La grâu, România s-a situat pe locul cinci în UE atât din punct de vedere al suprafeței cultivate (2,07 mil. ha), după Franța (circa 5,30 mil. ha), Germania (circa 3,22 mil. ha), Polonia (circa 2,34 mil. ha) și Spania (circa 2,17 mil. ha), cât și al producției obținute (7,45 mil. tone), după Franța (38,99 mil. tone), Germania (27,78 mil. tone), Regatul Unit (16,62 mil. tone) și Polonia (11,63 mil. tone). 

Vizualizat: 512 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?