Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

România, invitată de onoare la Sommet de l’Elevage

Publicat: 14 iulie 2015 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În acestă toamnă, la Sommet de l’Elevage - Târgul european al profesioniștilor din zootehnie, aflat la cea de-a 24-a ediție, România este invitată de onoare. Manifestarea se va desfășura în zilele de 7, 8 și 9 octombrie 2015 în Clermont-Ferrand, în inima Masivului Central Francez - cea mai importantă regiune specializată în creșterea bovinelor de carne din Europa. 

Click pe poza pentru galerie!

Sommet de l’Elevage este unul dintre cele mai mari târguri internaționale specializate în creșterea animalelor (bovine pentru carne, bovine pentru lapte, ovine, cabaline și altele) și este recunoscut ca cea mai importantă expoziție europeană de bovine de carne. La ediția de anul acesta vor fi expuse peste 2.000 de animale de înaltă valoare genetică, prezentate în concursuri specializate pe rase (1.300 bovine, 400 ovine și 300 cabaline). În total vor fi prezentate 22 rase de bovine (de lapte și de carne), 26 rase ovine și 16 rase de cabaline.

La Sommet de l’Elevage vor fi reprezentate toate sectoarele din domeniul creșterii animalelor, cu un accent deosebit pentru: nutriția animală, genetică, igiena și sănătatea animală, instalații de muls și echipamente pentru lapte, servicii și utilaje pentru zootehnie, grajduri, energii din surse regenerabile, mașini agricole etc. Suprafața de prezentare este de 17 hectare spații expoziționale. 

Anul trecut au fost înregistrați peste 85 de mii de vizitatori profeșioniști (din care 4.000 de vizitatori internaționali din 70 țări) și 1.300 de expozanți (din care 270 internaționali, din 28 de țări).

Pentru vizitatorii străini vor fi organizate 35 de vizite gratuite în ferme iar vizitatorii sunt însoțiți de tehnicieni și ghizi traducători. Tot pentru viziatorii străini va fi organizată „Seara Internațională a Zootehniei”, în ziua de 7 octombrie, de la ora 18.30, în Pavilionul 3, unde vor fi prezentate rasele franceze de animale (bovine, ovine și cabaline). Intrarea este gratuită pentru vizitatorii internaționali cu o înregistrare prealabilă pe site-ul: www.sommet-elevage.fr. 

 

Programul Sommet de l’Elevage 2015 include:

• Concursul național al rasei Limousine (400 de animale), prezentarea animalelor și vânzare la licitație.

• Concursuri inter-regionale pentru rasele de vaci de carne: Charolaise, Blonde d’Aquitaine, Salers, Gascon, Aubrac, Parthenais, Bazadais, Ferrandais, Maine-Anjou, Belgian Blue, Hereford și Piemontese (750 animale).

• Concursuri inter-regionale pentru rase de vaci de lapte (550 animale), pentru rasele Holstein, Montbéliard, Simmental, French Brown, Normande, Tarentaise și Abondance. Vânzare la licitație pentru juninci din rasa Brună franceză și show-uri ale raselor Jersey și Pie Rouge des Plaines.

• Vor fi prezentate în cadrul unor concursuri inter-regionale cele mai cunoscute rase de ovine din Franța (400 de animale din rasele: Ile-de-France, Charollais, Texel, Suffolk, Hampshire, Lacaune, Blanche du Massif Central, Rava, Limousine, Grivette, Noire du Velay breeds, Hampshire și altele), precum și rasele de capre Alpină și Saanen.

De asemenea, pe durata târgului se vor desfășura peste 30 de conferințe consacrate actualităților din sectorul agricol.

 

Programul vizitelor în ferme

La fel ca și la edițiile trecute, vor fi organizate vizite în ferme de creștere a vacilor de carne și de lapte, ferme de oi și ferme de capre, îngrășătorie pentru viței, abatoare și un centru de colectare a vitelor pentru export. Anul acesta, în premieră, vor fi organizate vizite în ferme și în ziua premergătoare deschiderii expoziției (6 octombrie).

Marți, 6 octombrie vor fi organizate patru tururi tehnice la patru tipuri diferite de ferme: ferme de vaci de carne, ferme de vaci de lapte, ferme de oi și ferme de Limousine. Participarea la vizitele din 6 octombrie se face contra unei taxe de 30 Euro/persoană (masa de prânz este inclusă).

În celelalte zile, vizitatorii străini vor putea alege să participe gratuit la vizitele organizate în diverse ferme specifice regiunii, după următorul program:

Miercuri, 7 octombrie: ferme de vaci de carne (Charolaise, Limousine și Salers); ferme de vaci de lapte (Brown Swiss și Montbéliarde); ferme de oi (Noire du Velay și Ile-de-France); Centru de cercetare ADIV (Institut technique Agro-Industriel des filières viandes - Institutul tehnic agro-industrial în sectorul cărnii).

Joi, 8 octombrie: ferme de vaci de carne (Limousine, Aubrac și Blonde d’Aquitaine); fermă de vaci de lapte (Holstein); fermă de oi (Limousine); fermă de capre; vizitarea unui centru de colectare pentru vaci și îngrășătorie de viței (Charolaise); seminar tehnic: prezentarea raselor de vaci de carne Gascon și Parthenais; vizitarea unei ferme de vaci de carne Charolaise, a unei ferme de oi Charollais și a unui abator.

Vineri, 9 octombrie: ferme de vaci de carne (Charolaise și Limousine); fermă de vaci de lapte (Montbéliarde); fermă de oi pentru lapte (Lacaune).

Înregistrarea pentru participarea la aceste vizite se poate face online: www.sommet-elevage.fr, la pagina “VISIT/Farm visits” sau prin email: info@sommet-elevage.fr.

Vizualizat: 540 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?