Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

RoEnergy, la prima ediţie

Publicat: 12 noiembrie 2010 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În zilele de 18, 19 şi 20 noiembrie 2010, Timişoara va fi gazda “RoEnergy South-East Europe 2010” - Târg Internaţional de Energii Regenerabile şi Eficienţă Energetică în Construcţii, eveniment care se va desfăşura la Pavilion ExpoVest.

Click pe poza pentru galerie!

Manifestarea, constând în prezentări de produse şi tehnologii, dar şi în conferinţe, promovează trecerea la folosirea energiilor alternative, ca mijloc inovativ de dezvoltare sustenabilă. Din paleta RoEnergy nu lipsesc domeniile: eolian, solar, biocombustibili, biomasă, autovehicule hibrid, microhidrocentralele.

În esenţă, RoEnergy facilitează întâlnirea ofertei producătorilor şi comercianţilor din Vest cu cererea companiilor şi administraţiilor publice româneşti, interesate să treacă la folosirea de tehnologii alternative. De asemenea, târgul poate fi mediul ideal pentru stabilirea parteneriatelor de afaceri în domeniul energiilor regenerabile.

În ceea ce priveşte oferta destinată fermierilor, aceştia pot participa la conferinţele organizate în colaborare cu Facultatea de Zootehnie din cadrul Universităţii de {tiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, pentru a afla detalii despre cele mai noi tehnologii de producere a energiei din resurse regenerabile. În egală măsură însă, fermierii pot afla lucruri utile despre cum să-şi încălzească locuinţa ori despre cum ar putea să-şi valorifice potenţialul eolian de pe raza exploataţiei agricole.

Conferinţele RoEnergy

Zona de Vest a României se poate lăuda cu o agricultură de exceptie, începând de la cultura mare până la creşterea animalelor şi activităţi de procesare/abatorizare. Acest lucru constituie, înainte de toate, un imens potenţial pentru producerea de energie din surse regenerabile.

În zonă au apărut deja investiţii constând în staţii de biogaz, capabile să genereze energie prin aplicarea unor tehnologii moderne.

La conferinţele RoEnergy aveţi ocazia să aflaţi direct de la cercetători, cadre universitare din cadrul USAMVB Timişoara - Institutul de Biotehnologii Aplicate, tehnologiile care fac posibilă transformarea microorganismelor în curent electric. Pe de altă parte, consultanţii vă vor spune cum trebuie conceput un proiect în aşa fel încât forurile europene să-l poată considera eligibil pentru finanţare.

Tematica abordată în conferinţe:

• Tehnologii de producere şi valorificare a biogazului - de la microorganism la curent electric
• Fermierul, ca furnizor de energie
• Singura alternativă viabilă la motorina este biodieselul
• Paiele - materie primă pentru obţinerea etanolului ca alternativă la benzină
• Energie din lemn. Cum se pot folosi în România resursele lemnoase pentru producerea de energie
• Accesare finanţări nerambursabile şi managementul proiectelor de valorificare a resurselor regenerabile de energie şi de creştere a eficienţei energetice

Vizualizat: 502 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?