Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Reorganizare la MADR. Ce se schimbă?

Publicat: 02 februarie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Achim Irimescu reorganizează Ministerul Agriculturii. Deocamdată doar la centru. Sunt 908 angajați în prezent. Irimescu vrea să taie mai ales din funcțiile de conducere. Cum va arăta organigrama MADR?

Click pe poza pentru galerie!

Ministrul Agriculturii susține că nu vrea să concedieze pe nimeni, dar va reduce costurile. „Avem n directori, și n directori generali adjuncți pe care vreau să-i amputez. Nu dau pe nimeni afară, dar reduc costurile. Pentru că, în trecut, salariile erau mici, s-au înființat tot mai multe posturi de conducere. Acum, salariile din minister sunt foarte bune, un director ajunge la 2.000 de euro pe lună. Nu văd de ce să mai ținem o mulțime de funcții care nu se justifică. La AM-PNDR sunt doi directori generali adjuncți la 200 de angajați în centru și 80 în teritoriu, iar la APIA sunt 4.800 de angajați și trei directori generali adjuncți”, a declarat Irimescu, pentru Capital.

Potrivit unui proiect de act normativ, MADR va rămâne doar cu trei secretari de stat, în loc de patru. În schimb, secretarul general va avea doi secretari generali adjuncți.

• Direcția Generală Control, Antifraudă și Inspecții va fi desființată, odată cu postul de director general adjunct. Activitatea va fi preluată de către două direcții generale:

- Direcția Generală Inspecții, nou înființată, ce va avea în structură Direcția Monitorizare Inspecții, Verificare și Control, compusă din: Serviciul Inspecții, Verificare și Control și Serviciul Coordonare Compartimente Județene.

- Direcția Generală Control și Integritate, ce va avea în structură Direcția Control Intern, compusă din: Serviciul Control de Management și Integritate; Serviciul Metodologie, Monitorizare și Control Ex-post și Serviciul Control și Antifraudă Finanțări Buget Național și Fonduri Europene.

• Direcția Coordonare Politici Europene, Programe cu Finanțare UE și Relații Internaționale, precum și postul de director general adjunct din cadrul acestei Direcții se desființează.

• Direcția Generală Pescuit AM-POP se va numi Direcția Generală Pescuit AM-POPAM, conform noii denumiri a Programului. În noua structură se va înființa Serviciul control și se va desființa Compartimentul nereguli.

• Autoritățile de Management pentru POPAM și PNDR nu vor mai avea funcții de director general adjunct.

• Direcția Generală Dezvoltare Rurală AM-PNDR se reorganizează și va avea în componență 3 direcții și 3 servicii direct subordonate directorului general:

- Direcția Metodologie, Monitorizare și Coordonare, ce va avea în structură: Serviciul Metodologie, Serviciul Monitorizare și Serviciul Coordonare;

- Direcția Infrastructură Rurală și Măsuri de Investiții: Serviciul Infrastructură Rurală; Serviciul Măsuri de Investiții;

- Direcția LEADER, Măsuri de Investiții Nonagricole și Formare Profesională: Serviciul LEADER și Investiții Nonagricole; Serviciul Formare Profesională; Serviciul Asistență Tehnică; Serviciul Măsuri de Mediu, Climă; Serviciul RNDR.

• Direcția Generală Buget Finanțe și Fonduri Europene va avea în componență două direcții și două servicii coordonate direct de directorul general:

- Direcția Buget Finanțe: Serviciul Buget și Analiză Bugetară și Serviciul Finanțare a Formelor de Sprijin Acordate Producătorilor Agricoli;

- Direcția Fonduri Europene și Contabilizare Plăți (activitatea este în prezent organizată la nivel de serviciu - Serviciul fonduri europene și contabilizare plăți; funcția de șef serviciu este vacantă), care va avea în structură Serviciul Investiții și Achiziții și Serviciul Patrimoniu și Administrativ, ce va cuprinde Biroul Patrimoniu, Arhivă;

• Direcția Investiții, Achiziții, Patrimoniu se desființează. La fel și Direcția Generală Industrie Alimentară, a cărei activitate va fi preluată de Direcția Generală Politici Agricole și Industrie Alimentară, mai puțin activitățile de extensie, consultanță, cercetare și formare profesională, care vor fi coordonate de ministrul Agriculturii la nivel de serviciu: Serviciul extensie, consultanță, cercetare, inovare, formare profesională.

• Direcția Generală Politici Agricole și Strategii va fi reorganizată sub denumirea Direcția Generală Politici Agricole și Industrie Alimentară, și va include:

- Direcția Politici în Sectorul Vegetal (fosta Direcție organizări de piață în sectorul vegetal), cu Serviciul Industrie Alimentară, Serviciul RICA și Serviciul Comerț Exterior și Promovare;

- Direcția Politici în Zootehnie (fosta Direcție organizări de piață în sectorul zootehnic).

 

Ce se întâmplă cu directorii rămași fără scaune?

Cum posturile de conducere au fost ocupate prin concurs, pentru directorii rămași fără posturi va fi aplicat art. 100 din Legea 188/1999: după caz, numire, preaviz, examen, oferire funcție corespunzătoare conform legii.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.2(163) 1-14 februarie 2016

Vizualizat: 599 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?