Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Reautorizarea glifosatului, amânată din nou

Publicat: 07 iunie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Decizia privind reautorizarea glifosatului a fost amânată din nou, a anunțat Comisia Europeană. După mai multe ore de discuții, statele UE nu s-au pus de acord dacă utilizarea glifosatului va fi permisă în continuare sau nu pe teritoriul UE. Franța, Germania, Italia, Suedia, Austria și Portugalia s-ar fi abținut de la vot la întâlnirea din luna mai.

Click pe poza pentru galerie!

Glifosatul mai poate fi utilizat pe teritoriul UE până pe 30 iunie 2016, notează publicația agrarticker.de.

OMS: Glifosatul nu este cancerigen! Un grup de lucru al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și al Organzației pentru Alimente și Agricultură „Food and Agriculture Organization”, denumit Joint Meeting on Pesticide Residues (JMPR), responsabil cu evaluarea reziduurilor de pesticide, a anunțat în luna mai că a ajuns la concluzia că reziduurile de glifosat din alimente nu sunt cancerigene și nu periclitează sănătatea consumatorilor.

Rezultatul acestei reevaluări confirmă datele obținute de instituțiile din toate cele 28 de state UE care au evaluat, la rândul lor, riscurile glifosatului, concluzii publicate în noiembrie 2015 sub denumirea de EFSA-Conclusion, relatează Institutul German pentru Evaluarea Riscului (BfR). Rezultate similare au fost obținute și de autoritatea americană de mediu EPA, de direcția canadiană Pest Management Regulatory Agency și de autoritatea similară din Australia, mai notează agrarticker.de.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.10(171) 1 - 14 iunie 2016

Vizualizat: 610 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?