Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Rambursare mai rapidă pentru beneficiarii fondurilor europene

Publicat: 02 februarie 2012 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cererile de rambursare ale beneficiarilor PNDR vor fi procesate în maxim 45 de zile de la data prezentării cererilor

Click pe poza pentru galerie!

Această măsură este deja în vigoare pentru fondurile structurale şi de coeziune şi va intra în vigoare şi pentru fondurile europene destinate agriculturii după emiterea unui ordin al ministrului Agriculturii, până la sfârşitul lunii ianuarie 2012.

Decizia a fost luată în cadrul Comitetului interministerial pe tema absorbţiei fondurilor europene pentru agricultură, desfăşurat în 12 ianuarie a.c. şi la care au participat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, primul-ministru, Emil Boc, şi ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, alături de reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai Ministerului Afacerilor Europene, precum şi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi ai APDRP.

 

Statul ar putea credita beneficiarii PNDR cu 120 mil. euro

Guvernul şi-a propus pentru acest an absorbţia a 2,5 mld. euro din fondurile europene pentru toate cele trei componente care vizează agricultura: Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR), Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi Fondul European pentru Pescuit (FEP).

Pentru realizarea acestei ţinte, autorităţile analizează inclusiv posibilitatea înfiinţării unui Fond de creditare de 120 mil. euro pentru susţinerea măsurilor private din PNDR. „Am discutat la Guvern posibilitatea înfiinţării unui Fond de creditare în valoare de 120 de milioane de euro care să meargă către sistemul bancar pentru susţinerea măsurilor private din PNDR.

Deocamdată analizăm această posibilitate împreună cu Ministerul de Finanţe, deoarece ne va ajuta să ne îndeplinim parametri planificaţi pentru 2012, respectiv absorbţia unei sume de 2,5-2,6 miliarde de euro din fonduri europene”, a declarat, citat de Agerpres, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Acesta a precizat şi că sunt căutate soluţii pentru finanţarea mai multor proiecte pe Măsura 322 privind infrastructura rurală, care stagnează din cauza lipsei creditării, dar şi a unui număr mai mare de proiecte depuse pe Măsura 141 privind fermele de subzistenţă.

 

Doar 50 mil. euro absorbite prin POP

Discuţiile din Comitetul interministerial pe tema fondurilor europene destinate agriculturii au vizat şi absorbţia fondurilor prin Programul Operaţional de Pescuit (POP), unde au fost întâmpinate probleme cu deconturile către UE din cauza întârzierii acreditării agenţiei care gestionează aceşti bani, respectiv ANPA. Suma absorbită în momentul de faţă prin POP este de numai cca.50 mil. euro

Vizualizat: 555 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?