Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Protocol de colaborare între AISR şi UNCSV

Publicat: 24 septembrie 2018 - 13:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) şi Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizaţii profesionale vor forma "un parteneriat activ pentru promovarea şi susţinerea obiectivelor comune în interesul fermierilor din România".

Cele două organizaţii promit să acţioneze împreună pentru promovarea asocierii fermierilor, folosiriea de seminţe certificate, promovarea agriculturii moderne, optimizarea costurilor de producţie şi reducerea riscurilor, realizarea de proiecte, desfăşurarea unor acţiuni şi evenimente comune şi schimbul reciproc de informaţii, în vederea implementării obiectivelor comune stabilite.

AISR-UNCSV_bUNCSV a fost înfiinţată în anul 2017, reunind iniţial un număr de opt cooperative agricole. Între timp, numărul acestora a crescut la 14, însumând peste 350 de persoane juridice şi fizice. Membrii afiliaţi în cooperativele agricole din uniune exploatează suprafeţe între 10 şi 3.400 hectare, iar cumulat ajung la 180.000 hectare.

La rândul său, AISR a fost fondată în anul 2012 şi reprezintă astăzi peste 70% din piaţa domestică, reunind cele mai mari companii care produc, testează şi comercializează seminţe de calitate, adaptate condiţiilor de cultură din ţara noastră. Începând cu anul 2016, Alianţa Industriei Seminţelor din România are ca membru onorific Institul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, iar din luna ianuarie 2017 şi Institutul de Fitotehnie Porumbeni din Republica Moldova.

De asemenea, AISR este din 2013 membru cu drepturi depline în cadrul Asociaţiei Europene de Seminte - ESA, iar din 2017 al Camerei de Comert şi Industrie a Franţei.

Vizualizat: 607 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?