Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Protocol de colaborare între AISR şi UNCSV

Publicat: 24 septembrie 2018 - 13:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) şi Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizaţii profesionale vor forma "un parteneriat activ pentru promovarea şi susţinerea obiectivelor comune în interesul fermierilor din România".

Cele două organizaţii promit să acţioneze împreună pentru promovarea asocierii fermierilor, folosiriea de seminţe certificate, promovarea agriculturii moderne, optimizarea costurilor de producţie şi reducerea riscurilor, realizarea de proiecte, desfăşurarea unor acţiuni şi evenimente comune şi schimbul reciproc de informaţii, în vederea implementării obiectivelor comune stabilite.

AISR-UNCSV_bUNCSV a fost înfiinţată în anul 2017, reunind iniţial un număr de opt cooperative agricole. Între timp, numărul acestora a crescut la 14, însumând peste 350 de persoane juridice şi fizice. Membrii afiliaţi în cooperativele agricole din uniune exploatează suprafeţe între 10 şi 3.400 hectare, iar cumulat ajung la 180.000 hectare.

La rândul său, AISR a fost fondată în anul 2012 şi reprezintă astăzi peste 70% din piaţa domestică, reunind cele mai mari companii care produc, testează şi comercializează seminţe de calitate, adaptate condiţiilor de cultură din ţara noastră. Începând cu anul 2016, Alianţa Industriei Seminţelor din România are ca membru onorific Institul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, iar din luna ianuarie 2017 şi Institutul de Fitotehnie Porumbeni din Republica Moldova.

De asemenea, AISR este din 2013 membru cu drepturi depline în cadrul Asociaţiei Europene de Seminte - ESA, iar din 2017 al Camerei de Comert şi Industrie a Franţei.

Vizualizat: 509 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?