Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PROPUNERE DE REDUCERE CU 30% A BUGETULUI PAC

Publicat: 19 iunie 2018 - 22:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană a detaliat recent diferitele opţiuni şi consecinţele financiare ale acestora pentru un buget nou şi modern, pe termen lung al UE.

Documentul stabileşte o serie de opţiuni pentru bugetul PAC după 2020, inclusiv menţinerea finanţării la nivelurile existente, care ar reprezenta 37% din bugetul UE, reducerea sprijinului cu 30%, ceea ce ar genera economii de 120 miliarde de euro sau reducerea sprijinului cu 15%, ceea ce ar genera economii de 60 miliarde de euro.
„Bugetele nu sunt exerciţii de contabilitate, ele sunt legate de priorităţi şi ambiţii. Ele transpun viitorul nostru în cifre. Să discutăm mai întâi despre Europa pe care o dorim. Apoi, statele membre trebuie să-şi întărească ambiţia cu banii potriviţi. {i în timp ce noi toţi trebuie să înţelegem că afacerea ca de obicei nu este o opţiune pentru această discuţie viitoare, cred cu tărie că putem împărţi cercul şi să convenim asupra unui buget în care toată lumea va fi un beneficiar net”, a declarat preşedintele CE, Jean-Claude Juncker.
Există încă numeroase opinii divergente între statele membre în ceea priveşte elaborarea viitorului buget comunitar. În timp ce unii susţin o reducere a cheltuielilor, anumite guverne au cerut sporirea contribuţiilor la bugetul UE, cu până la 1,2 procente din venitul naţional brut, pentru a face faţă impactului ieşirii Marii Britanii din spaţiul comunitar. Din 1990, procentul din bugetul global al UE care se îndreaptă către Politica Agricolă Comună a scăzut de la 70% la 38%.

 

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/209 (ediţia 1-14 martie 2018)

Vizualizat: 814 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?