Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Proiecte simultane pe mai multe măsuri

Publicat: 14 aprilie 2015 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MADR a eliminat unele reguli aberante din vechiul PNDR. „Un fermier poate depune câte proiecte vrea, în același timp, pe oricâte măsuri vrea. Și pe aceeași măsură poate depune mai multe proiecte.

Click pe poza pentru galerie!

Condiția este să demonstreze că poate să asigure cofinanțarea pentru toate proiectele cumulate. Nu există nici o prevedere europeană care să interzică acest lucru. Excepție de la această regulă fac măsurile unde trebuie respectat ajutorul de stat și cel de minimis, investițiile non-agricole, pensiuni, ateliere, unde nu ai voie să depășești 200.000 de euro ”, spune George Turtoi, secretar de stat în MADR.

 

Garanții cu scrisoare de la o societate de asigurări

Fermierii care accesează bani europeni pot prezenta o scrisoare de garantare a avansului și din partea unei societăți de asigurări. Pentru noul PNDR, AFIR a încheiat protocoale și cu instituții financiare nebancare, aflate în registrul special al Băncii Naționale a României. „Am dat posibilitatea fermierilor să obțină finanțare din partea IFN, firmelor de leasing, care nu au statut de bancă. De asemenea, pentru garantarea avansurilor s-a mai activat un instrument, pe lângă scrisoarea de garanție bancară: scrisoarea de garanție din partea unei firme de asigurare”, a precizat Turtoi.

Vizualizat: 577 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?