Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Proiect: Reguli stricte pentru străinii care vor pământ românesc

Publicat: 09 mai 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

25 de parlamentari români susțin un proiect de lege care impune reguli stricte pentru cetățenii străini care vor să cumpere terenuri agricole în România.

Click pe poza pentru galerie!

Potrivit proiectului, cetățenii străini care cumpără terenuri agricole în România vor fi obligați să facă agricultură, nu vor putea schimba destinația terenului, vor trebui să fie în asociații cu capital românesc de minim 30%, să aibă angajați români, un procent de 60% din managementul firmei să fie reprezentat de români, să prezinte garanții că protejează mediul, să nu aibă datorii la fisc și nici companii off-shore înființate în paradisuri fiscale.

„(...) Fără a împiedica dreptul unui cetățean european de a cumpăra suprafețe agricole, criteriile impuse ar garanta protejarea mediului, egalitatea de șanse între agricultorii autohtoni și cei europeni, precum și respectarea obligațiilor fiscale către statul român”, argumentează deputatul PNL Daniel Gheorghe.

Proiectul de modificare a Legii 17/2014 privind vânzarea-cumpărarea terenurilor agricole din extravilan se află în dezbatere la Senat. For decizional este Camera Deputaților.

Stat membru UE, România nu poate interzice cetățenilor europeni să cumpere terenuri agricole pe teritoriul ei. În schimb, poate stabili condiții care să-i descurajeze pe eventualii cumpărători. Doar în 2014 românii au scos la vânzare 997.000 ha de pământ. În prezent, aproximativ 40% din terenurile agricole ar aparține deja unor investitori străini.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.8(169) 1 - 14 mai 2016

Vizualizat: 526 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!