Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PROGRAMUL NAȚIONAL APICOL

Publicat: 11 mai 2016 - 19:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Apicultorii primesc 30,20 mil. lei în 2016

Click pe poza pentru galerie!

Apicultorii vor primi în cursul anului 2016 sprijin financiar de 30,204 mil. lei prin Programul Național Apicol (PNA) 2014-2016, a decis Guvernul, pe 13 aprilie 2016.

Jumătate din suma totală, adică 15,102 mil. lei, este alocată din bugetul de stat, iar cealaltă jumătate, din fonduri europene. În primii doi ani de aplicare a Programului, de sprijinul financiar au beneficiat aproximativ 5.500 de apicultori, persoane fizice și juridice, PFA, întreprinderi individuale și familiale.

Prin Hotărârea adoptată de Guvern pe 13 aprilie se introduce în Program decontarea medicamentelor folosite pentru tratarea nosemozei la albine și se elimină realizarea sistemului informativ pentru înregistrarea stupilor, care va fi finanțată din fonduri de la bugetul de stat.

 

Ce condiție de eligibilitate a fost eliminată?

O altă modificare importantă este eliminarea condiției de eligibilitate și a documentului justificativ referitor la faptul că tratamentele familiilor de albine cu medicamente trebuie să se desfășoare pe baza unui calendar întocmit anual de apicultor, aprobat și urmărit de reprezentanții formei asociative. Reprezentanții apicultorilor au motivat că fiecare apicultor își realizează singur calendarul tratamentelor, conform prospectului medicamentului și în funcție de anotimp.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.8(169) 1 - 14 mai 2016

Vizualizat: 593 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!