Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Prognoza UE privind piaţa cerealelor

Publicat: 16 decembrie 2019 - 17:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cererea pentru cereale şi seminţe oleaginoase rămâne determinată, în principal de consumul de furaje, deşi utilizările industriale vor creşte mai rapid, potrivit prognozelor Comisiei Europene cuprinse în ultimul raport cu privire la perspectivele sectorului agroalimentar în perioada 2020-2030.

Se preconizează că producţia Uniunii Europene va atinge 320 milioane de tone în 2030 (comparativ cu cele 312 milioane de tone obţinute în 2019). În aceste condiţii, se estimează că exporturile vor creşte moderat pe fondul concurenţei sporite la nivel global şi a producţiei mai mari din regiunea Mării Negre.

Grau_bÎn ceea ce priveşte culturile de proteine, este de aşteptat o creştere puternică a producţiei europene, ajungând la 6,3 milioane de tone în 2030 (faţă de 3,9 milioane de tone în 2019). Această evoluţie va fi influenţată de o cerere puternică de produse proteice vegetale şi surse proteice produse local, atât în scopuri furajere, cât şi pentru consumul uman.

Suprafaţa agricolă dedicată seminţelor oleagine va scădea însă uşor, deşi este proiectată o creştere semnificativă a zonei de cultivate cu soia. Rapiţa este de aşteptat să scadă în următorii zece ani, în ciuda unei cereri susţinute şi a valorii agronomice din sistemele de rotaţie a culturilor. În general, producţia de seminţe oleaginoase ar trebui să rămână stabilă în perioada de referinţă, fiind estimat să se ajungă la 32 milioane de tone în 2030.

Pentru sectorul zahărului, este prevăzută o scădere anuală a consumului uman de 0,8% între 2020 şi 2030. Suprafaţa alocată sfeclei de zahăr în Uniunea Europeană se va stabiliza în jurul a 1,6 milioane hectare în 2030. Din punct de vedere al producţiei, se estimează că vom ajunge în 2030 la 18,5 milioane tone de zahăr, comparativ cu cele 17,5 milioane tone estimate pentru acest an.

Vizualizat: 762 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?