Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Producţia mondială de cafea a crescut cu 10%

Publicat: 19 septembrie 2019 - 13:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia mondială de cafea în sezonul 2018-2019 a ajuns la 174,5 milioane de saci, cu o greutate de 60 de kilograme fiecare, ceea ce reprezintă o creştere în volum de 9,8 procente faţă de anul 2017-2018.

Potrivit estimărilor oficiale, recolta de cafea de tip Arabica a totalizat anul acesta 104 milioane de saci, echivalentul a 60% din producţia totală, în timp ce cafeaua de tip Robusta a totalizat 70,5 milioane de saci, adică restul de 40%. Anul trecut, s-a obţinut o producţie de 94,5 milioane saci de cafea Arabica şi 64,4 milioane saci de Robusta.

cafea_bBrazilia continuă să deţină poziţia de lider la nivel mondial, cu o producţie totală de 61,6 milioane saci, echivalentul a 35,3% din producţia globală, în timp ce Vietnamul ocupă locul doi, cu 29 milioane de saci, sau 16,6% din recolta mondială. Columbia se clasează a treia, cu 14,3 milioane de saci sau 8,2% din producţia mondială. Trebuie menţionat însă faptul că Vietnam cultivă doar cafea Robusta, iar Columbia produce numai cafea Arabica.

În ceea ce priveşte Brazilia, anul acesta cafeaua de tip Arabica este cultivată pe o suprafaţă de 1,47 milioane de hectare, cu o capacitate de producţie estimată la 37 milioane de saci care cântăresc 60 de kilograme şi o rată a productivităţii de 25,2 saci pe hectar, în timp ce cafeaua Robusta acoperă o suprafaţă de 373.300 de hectare, fiind aşteptată o recoltă de 13,9 milioane de saci, cu o productivitate de 37,4 saci la hectar.

Vizualizat: 782 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?