Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Producția de fructe a scăzut cu 4%

Publicat: 21 aprilie 2015 - 10:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit datelor INS, citate de Agerpres, în 2014, suprafața livezilor pe rod a scăzut la 141.000 ha (minus 4,1%, de la 147.000 ha în 2013, iar producția de fructe a fost mai mică cu 33.000 tone, până la 735.000 tone.

Click pe poza pentru galerie!

Suprafețele cultivate cu principalele specii de pomi fructiferi au scăzut, cu excepția caișilor și zarzărilor, unde s-au menținut la nivelul anului precedent. Producția de fructe din livezi a scăzut cu 4,3%, față de 2013.

Cea mai mare scădere a producției, comparativ cu 2013, s-a înregistrat la pruni, 27.000 tone, și la peri, 7.000 tone. La caiși și zarzări, cu toate că suprafața cultivată a rămas constantă la 3.000 ha, producția a crescut cu 3.000 tone în 2014, până la 12.000 tone.

Vizualizat: 559 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?