Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Producătorii de lapte pot cere bani până pe 15 martie

Publicat: 22 februarie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MADR a decis cum se acordă sprijinul UE pentru producătorii de lapte. Fermierii trebuie să depună la APIA cererile de plată până pe 15 martie 2016. Sprijinul financiar destinat fermierilor din sectorul laptelui este echivalentul în lei a 8.773.154 euro, la cursul de schimb din 17 octombrie 2015.

Click pe poza pentru galerie!

Banii se acordă producătorilor de lapte care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

a) sunt înscriși în sistemul cotelor de lapte la APIA cu cote de livrări pentru anul de cotă 2014/2015, respectiv dețin cotă de livrări la 31 martie 2015;

b) sunt în activitate, respectiv au contract pe minim 6 luni, valabil la data depunerii solicitării, cu un prim - cumpărător, și dețin cel puțin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui, aferent contractului;

c) au livrat minim 5 tone de lapte în anul de cotă 2014/2015.

Pot primi ajutorul financiar și producătorii care, pe parcursul anului de cotă 2014/2015 și până la data solicitării sprijinului, au intrat în posesia exploatațiilor prin transferul definitiv al exploatației sau prin transfer definitiv între rude de gradul I sau între soți, transfer definitiv prin trecerea de la o formă de organizare la alta, prin fuziunea sau divizarea exploatațiilor persoanelor juridice, sau prin fuziunea unor exploatații ale aceluiași proprietar.

Sprijinul va fi acordat conform cantității de lapte livrate în anul de cotă 2014/2015, astfel: 240 euro/beneficiar pentru livrări de 5 - 20 tone inclusiv; 12 euro/tonă pentru livrări peste 20 tone și până la 200 tone inclusiv; 2.900 euro/beneficiar, pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Vizualizat: 434 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?