Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Producătorii de lapte pot cere bani până pe 15 martie

Publicat: 22 februarie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MADR a decis cum se acordă sprijinul UE pentru producătorii de lapte. Fermierii trebuie să depună la APIA cererile de plată până pe 15 martie 2016. Sprijinul financiar destinat fermierilor din sectorul laptelui este echivalentul în lei a 8.773.154 euro, la cursul de schimb din 17 octombrie 2015.

Click pe poza pentru galerie!

Banii se acordă producătorilor de lapte care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

a) sunt înscriși în sistemul cotelor de lapte la APIA cu cote de livrări pentru anul de cotă 2014/2015, respectiv dețin cotă de livrări la 31 martie 2015;

b) sunt în activitate, respectiv au contract pe minim 6 luni, valabil la data depunerii solicitării, cu un prim - cumpărător, și dețin cel puțin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui, aferent contractului;

c) au livrat minim 5 tone de lapte în anul de cotă 2014/2015.

Pot primi ajutorul financiar și producătorii care, pe parcursul anului de cotă 2014/2015 și până la data solicitării sprijinului, au intrat în posesia exploatațiilor prin transferul definitiv al exploatației sau prin transfer definitiv între rude de gradul I sau între soți, transfer definitiv prin trecerea de la o formă de organizare la alta, prin fuziunea sau divizarea exploatațiilor persoanelor juridice, sau prin fuziunea unor exploatații ale aceluiași proprietar.

Sprijinul va fi acordat conform cantității de lapte livrate în anul de cotă 2014/2015, astfel: 240 euro/beneficiar pentru livrări de 5 - 20 tone inclusiv; 12 euro/tonă pentru livrări peste 20 tone și până la 200 tone inclusiv; 2.900 euro/beneficiar, pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Vizualizat: 554 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!