Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ProCredit Bank încurajează investițiile în agricultură

Publicat: 13 martie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sucursalele timișorene ale ProCredit Bank și-au invitat, la începutul lunii februarie, colaboratorii și potențialii clienți care își desfășoară activitatea în domeniul agricol să afle mai multe despre condițiile accesării de credite în contextul noului Program Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. 

Click pe poza pentru galerie!

Conferința intitulată „Un pas înainte pentru performanța afacerilor în agricultură” s-a desfășurat în Aula Magna a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, în prezența a peste 150 de persoane, majoritatea fermieri din județele Timiș și Arad.

În cadrul evenimentului organizat de ProCredit Bank la Timișoara, Ioan Csosz, director adjunct al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Timiș, le-a vorbit fermierilor despre noul PNDR, iar Florin Faur, director al APIA Timiș, a prezentat informații cu privire la formele de sprijin alocate în exercițiul financiar 2014-2020. De asemenea, experții în domeniu invitați de către ProCredit Bank au prezentat invitaților informații de actualitate despre comasarea terenurilor și despre conversia la agricultura ecologică. 

Încă de la începutul activității băncii, finanțarea agriculturii a fost o prioritate pentru ProCredit Bank, iar în prezent aproximativ o treime din totalul creditelor operate sunt alocate exclusiv acestui domeniu. „Din 2012 si până la finalul anului 2014, portofoliul de credite în agricultură a crescut de peste două ori. Aceasta reflectă oportunitățile de investiții suplimentare care au apărut în ultimii ani în domeniul agricol și, în egală măsură, disponibilitatea băncii de a finanța activitatea fermierilor”, remarca Magdalena Gurzun, directorul sucursalei ProCredit Bank din Timișoara. Peste jumătate din creditele agricole au avut destinații mixte, iar o treime dintre acestea au fost alocate strict investițiilor. 

O parte din portofoliul de credite destinate agriculturii are o componentă ecologică, în ton cu noile direcții pe care Comisia Europeană încearcă să le impună prin reforma Politicii Agricole Comune. După cum se știe, 30 la sută din sprijinul acordat pe suprafață ca plăți directe în următorii șapte ani sunt legate de respectarea unor practici agricole benefice pentru mediul înconjurător. ProCredit Bank a finanțat deja o serie de proiecte în agricultura organică. Banca cu capital german a acordat creditare pentru înființarea unei ferme ecologice de găini ouătoare ale cărei produse se regăsesc astăzi în marile lanțuri de magazine din țară. De asemenea, a finanțat achiziția de echipamente agricole moderne, construirea de sisteme de irigare a terenurilor cu panouri fotovoltaice. Acestea sunt doar câteva exemple, dar oportunitățile sunt practic nelimitate.

 

ProEco: Miza pe agricultura ecologică

Pentru investiții în tehnologii de reconversie la agricultura ecologică, proiecte de energie regenerabilă, dar și alte investiții ce contribuie la protejarea mediului înconjurător, creditul ProEco este cea mai bună soluție. Acest instrument financiar poate fi accesat de către cei care au cel puțin un an de activitate în domeniul agricol. Perioadele de rambursare ale creditului merg până la 15 ani, acordându-se o perioadă de grație standard de până la 18 luni. De asemenea, se poate opta pentru un credit cu o maturitate de până la 5 ani cu dobândă fixă.

 

În plus, ProCredit Bank pune la dispoziție fermierilor credite de până la 100.000 de euro, cu garanții de la Fondul European de Investiții, pentru o perioadă maximă de rambursare de 10 ani. „Avem o tehnologie de creditare care ne permite să anticipăm riscurile pe care anumite proiecte le prezintă, dar această abordare nu înseamnă că portofoliul nostru de credite are de suferit. În condițiile în care creditarea în sistemul bancar din România a scăzut anul trecut, ProCredit Bank a reușit să crească portofoliul de credite”, a precizat Magdalena Gurzun.

Vizualizat: 632 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!