Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Procesatorii vor colecta cotizațiile producătorilor de zahăr

Publicat: 04 mai 2015 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prețul minim pentru sfecla de zahăr din cadrul cotei va fi de 26,29 euro/tonă până la 30 septembrie 2017, la care se adaugă bonificațiile stabilite prin contractul de producere, cumpărare, livrare și plată (CPCLP) dintre producătorii și procesatorii de sfeclă. Conținutul de zahăr minim acceptabil pentru sfecla de zahăr destinată procesării este de 13,5%, potrivit proiectului de Ordin privind recunoașterea Acordului interprofesional pentru sfecla de zahăr din recolta anului de comercializare 2015/2016.

Click pe poza pentru galerie!

Cota națională de zahăr alb din sfeclă de zahăr pentru 2015/2016 rămâne de 104.688,8 tone zahăr.

Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România (FCSZR), Asociația Producătorilor de Zahăr din Sfeclă de Zahăr din România și Asociația Patronatul Zahărului din România au căzut de acord ca procesatorii de sfeclă să colecteze, la plata recoltei, cotizațiile anuale ale producătorilor de sfeclă, în cuantum de 0,8 lei/tona de sfeclă de zahăr predată neto de plată. Suma încasată va fi virată astfel: 39% către FCSZR, 2% către Organizația Interprofesională Națională Zahărul și 59% către asociațiile cultivatorilor de zahăr.

Acordul mai prevede că în cazul retragerii zahărului de pe piață, procesatorii vor plăti cultivatorilor de sfeclă prețul minim, dacă zahărul retras este considerat prima producție de zahăr din anul de comercializare următor sau este vandut pe piața UE înainte de sfârșitul perioadei de retragere.

Cerințele cu privire la prețul minim al sfeclei nu se aplică dacă zahărul retras devine zahăr industrial.

Vizualizat: 400 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?