Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Procesatorii vor colecta cotizațiile producătorilor de zahăr

Publicat: 04 mai 2015 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prețul minim pentru sfecla de zahăr din cadrul cotei va fi de 26,29 euro/tonă până la 30 septembrie 2017, la care se adaugă bonificațiile stabilite prin contractul de producere, cumpărare, livrare și plată (CPCLP) dintre producătorii și procesatorii de sfeclă. Conținutul de zahăr minim acceptabil pentru sfecla de zahăr destinată procesării este de 13,5%, potrivit proiectului de Ordin privind recunoașterea Acordului interprofesional pentru sfecla de zahăr din recolta anului de comercializare 2015/2016.

Click pe poza pentru galerie!

Cota națională de zahăr alb din sfeclă de zahăr pentru 2015/2016 rămâne de 104.688,8 tone zahăr.

Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România (FCSZR), Asociația Producătorilor de Zahăr din Sfeclă de Zahăr din România și Asociația Patronatul Zahărului din România au căzut de acord ca procesatorii de sfeclă să colecteze, la plata recoltei, cotizațiile anuale ale producătorilor de sfeclă, în cuantum de 0,8 lei/tona de sfeclă de zahăr predată neto de plată. Suma încasată va fi virată astfel: 39% către FCSZR, 2% către Organizația Interprofesională Națională Zahărul și 59% către asociațiile cultivatorilor de zahăr.

Acordul mai prevede că în cazul retragerii zahărului de pe piață, procesatorii vor plăti cultivatorilor de sfeclă prețul minim, dacă zahărul retras este considerat prima producție de zahăr din anul de comercializare următor sau este vandut pe piața UE înainte de sfârșitul perioadei de retragere.

Cerințele cu privire la prețul minim al sfeclei nu se aplică dacă zahărul retras devine zahăr industrial.

Vizualizat: 493 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!