Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Probleme cu pășunea, din cauza amenajamentelor pastorale

Publicat: 25 martie 2015 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Reprezentanții asociațiilor crescătorilor de animale din județul Satu Mare au cerut sprijinul prefectului Eugeniu Avram pentru a interveni pe lângă instituțiile statului, astfel încât să nu-și piardă subvenția pe pășuni în acest an.

Click pe poza pentru galerie!

Primarul comunei Batarci, Vasile Toma, a explicat că vor apărea probleme de la intrarea în vigoare a noilor reglementări, care prevăd că pentru pășuni trebuie întocmite amenajamente pastorale. „Având în vedere că ghidul a apărut în luna februarie, noi nu am putut să contactăm nici o firmă, astfel încât să avem amenajarea pe parcursul anului 2015. (...) Să fie o derogare de la APIA să nu se piardă subvenția pe acest an până când nu terminăm amenajamentul”, a declarat Vasile Toma, citat de Agerpres.

„Am cerut ca APIA să primească cererile fără amenajamanete și amenajamanetele să poată fi depuse până în septembrie, octombrie”, ne-a declarat Claudiu Frânc, președintele FCBR. Aceste prevederi, spune Frânc, ar trebui să apără în Ordinul de ministru care reglementează acordarea plaăților directe în perioada 2015-2020, aprobat deja de Guvern și care ar trebui să fie publicat în Monitorul Oficial înainte de începerea depunerii cererilor de plată pe suprafață.

Primarul comunei Batarci din jud. Satu Mare a mai precizat că lucrările pe pășuni se pot face doar primăvara, iar investițiile trebuie făcute de către administrația locală care deține pășunea, după care trebuie concesionată unei asociații de crescători de animale pentru administrare.

Prefectul jud. Satu Mare a declarat că va cere sprijin Guvernului și Ministerului de Finanțe pentru suplimentarea bugetelor unităților administrativ teritoriale la o viitoare rectificare pentru a primi fondurile necesare realizării amenajamentelor zoopastorale pentru pajiști.

Vizualizat: 786 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!