Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Prima “Revistă Română de Acvaponie”

Publicat: 11 noiembrie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prima publicație de Aquaponics din România a văzut lumina tiparului în luna septembrie a acestui an, fiind lansată de Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Valorificarea și Marketingul Produselor Horticole - HORTING, în cadrul proiectului Aqua-Rom, co-finanțat printr-un grant din partea statului elvețian prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. 

Click pe poza pentru galerie!

“Revista Română de Acvaponie” este editată sub coordonarea editorială a redactorului-șef Cristian Anton Bulbuc, cercetător științific sub a cărui semnătură revista Ferma a publicat, ani la rând, în premieră, un serial de articole de specialitate despre revoluționara tehnologie care îmbină creșterea peștilor în acvacultură și cultivarea plantelor în sisteme hidroponice. De altfel, revista Ferma și-a asumat “un rol important în popularizarea acvaponiei în România”, după cum se precizează în articolul de fond al noii reviste. 

Publicația științifică se adresează și asigură suportul de cunoștințe de specialitate tuturor celor care vor să implementeze sisteme acvaponice în România. În paginile noii reviste veți găsi informații practice despre cum se proiectează, cum se construiesc și cum funcționează diferitele sisteme acvaponice sau care sunt costurile și beneficiile unei astfel de tehnologii, dar și răspunsuri la diversele întrebări pe care le puteți adresa colectivului redacțional.

Vizualizat: 1019 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?