Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Prima “Revistă Română de Acvaponie”

Publicat: 11 noiembrie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prima publicație de Aquaponics din România a văzut lumina tiparului în luna septembrie a acestui an, fiind lansată de Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Valorificarea și Marketingul Produselor Horticole - HORTING, în cadrul proiectului Aqua-Rom, co-finanțat printr-un grant din partea statului elvețian prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. 

Click pe poza pentru galerie!

“Revista Română de Acvaponie” este editată sub coordonarea editorială a redactorului-șef Cristian Anton Bulbuc, cercetător științific sub a cărui semnătură revista Ferma a publicat, ani la rând, în premieră, un serial de articole de specialitate despre revoluționara tehnologie care îmbină creșterea peștilor în acvacultură și cultivarea plantelor în sisteme hidroponice. De altfel, revista Ferma și-a asumat “un rol important în popularizarea acvaponiei în România”, după cum se precizează în articolul de fond al noii reviste. 

Publicația științifică se adresează și asigură suportul de cunoștințe de specialitate tuturor celor care vor să implementeze sisteme acvaponice în România. În paginile noii reviste veți găsi informații practice despre cum se proiectează, cum se construiesc și cum funcționează diferitele sisteme acvaponice sau care sunt costurile și beneficiile unei astfel de tehnologii, dar și răspunsuri la diversele întrebări pe care le puteți adresa colectivului redacțional.

Vizualizat: 1181 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?