Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Prețul terenului: Peste 9.000 euro/ha!

Publicat: 28 ianuarie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

1,307 milioane euro a plătit o societate agricolă pentru 142,42 ha de teren în localitatea Voiteg din jud. Timiș, arată datele Ministerului Agriculturii privind ultima tranzacție cu teren arabil din România, înregistrată la finalul lunii decembrie 2015.

Click pe poza pentru galerie!

Din datele publicate de MADR privind oferta de vânzare și intenția de cumpărare, reiese că societatea Davide Agri SRL ar fi încasat de la Agro Nevada Tim SRL, deținută și administrată de Mateiu Corvin Petru, mai mult de 1,307 mil. euro pentru trei parcele de teren arabil cu suprafața de 43,66 ha, 33,96 ha, respectiv 64,80 ha situate în localitatea Voiteg, jud. Timiș. Prețul mediu plătit de cumpărător ar fi de 9.180 euro/ha.

 

Cel mai scump teren agricol în 2015

Tot datele publicate de MADR în cursul anului 2015 arată că cel mai scump teren agricol compact, de peste 30 ha, tranzacționat în 2015, a costat peste un milion de euro (peste 4,6 mil. lei). Terenul, de 110 ha, situat în loc. Șimand din jud. Arad, a fost vândut de societatea Monfenera SRL, din jud. Timiș, administrată de cetățeanul italian Alessandro Vardanega și a intrat în posesia companiei Grossmann Land, înregistrată în 2008 cu activitate declarată cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii și cultivarea cerealelor. Proprietarul, omul de afaceri german Peter Grossmann, a plătit 1,030 mil. euro pentru 110,14 ha de teren arabil, adică peste 9.350 euro/ha.

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.1(162) 1-31 ianuarie 2016

Vizualizat: 683 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!