Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Preţul burgerului de laborator ar putea scădea la 10 dolari până în 2021

Publicat: 29 iulie 2019 - 14:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Carnea obţinută în laborator introdusă în urmă cu şase ani, sub forma unui hamburger de 280.000 de dolari, ar putea ajunge pe rafturile supermarketurilor la 10 dolari în următorii doi ani, au anunţat reprezentanţii din industrie.

Consumatorii preocupaţi de schimbările climatice, de bunăstarea animalelor şi de sănătatea lor sporesc interesul pentru aşa-numita carne curată, numărul de companiilor interesate de dezvoltarea acestui produs crescând de la patru, în 2016, la câteva zeci, în decurs de numai doi ani, se arată într-oo analiză de piaţă condusă de Good Food Institute.

carne-in-vitro_bAlternativele din carne pe bază de plante sunt, de asemenea, în plină expansiune. Dacă până acum a existat un interes enorm în ceea ce priveşte dezvoltarea de proteine vegetale, în special pe piaţa americană, se pare că acum lucrurile au început să se mişte şi în direcţia obţinerii de carne cultivată din celule stem, la un cost mai "prietenos" pentru consumatori. Tehnologia s-a îmbunătăţit semnificativ în ultimii ani, iar costul de producţie s-a redus şi el în mod substanţial.

La sfârşitul anului 2013, Mark Post, proprietar al start-up-ului olandez Mosa Meat, a creat primul hamburger de carne de vită "cultivată" în laborator, la preţul de 250.000 de euro, proiect finanţat atunci de co-fondatorul Google, Serghei Brin.

"Burgerul a fost atât de scump în 2013, deoarece atunci era o ştiinţă nouă şi noi produceam la o scară foarte mică. Acum ne putem deja gândi să proiectăm un hamburger la un cost în jurul valorii de 9 euro", a declarat purtătorul de cuvânt al Mosa Meat pentru Reuters, adăugând că în final burgerul de laborator ar putea deveni mai ieftin decât cel convenţional.

Vizualizat: 397 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga A inceput INDAGRA! Semănat în sistem No-till
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?