BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Poziţia Monsanto vizavi de procesul din SUA

Publicat: 16 august 2018 - 22:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Vestea că Monsanto a fost obligată de către un juriu din California să plătească lui Dewayne Johnson o sumă record drept despăgubiri pentru posibila legătură a cancerului de care acesta suferă şi utilizarea produsului pe bază de glifosat pe care compania americană îl comercializează de peste 40 de ani a făcut rapid înconjurul lumii.

Fără a ne asuma vreo opinie legată de acest complicat caz, cu păreri atât pro cât şi contra, în cele ce urmează redăm poziţia Monsanto, aşa cum ne-a fost trimisă la redacţie:

"Monsanto este alături de Dewayne Johnson şi familia sa şi înţelege dorinţa acestora de a găsi răspunsuri. Glifosatul nu este răspunsul. Glifosatul nu produce cancer. Peste 800 de studii ştiinţifice - de exemplu Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA (EPA), Institutul Naţional de Sănătate al SUA (NIH), Agenţia Europeană pentru Produsele Chimice (ECHA) şi alte autorităţi de reglementare din lume - au concluzionat că substanţa activă glifosat este sigură pentru utilizare şi nu produce cancer.

Glifosatul are o istorie de utilizare în siguranţă de peste 40 de ani şi continuă să reprezinte un instrument sigur, eficient şi important pentru fermieri. Monsanto comercializează doar produse care deţin toate avizele necesare în acord cu legislaţia în vigoare şi respectă cu stricteţe condiţiile impuse de către autorităţile de reglementare.

Juraţii procesului din SUA, care au dat verdictul în cazul Dewayne Johnson vs. Monsanto Co, sunt simpli cetăţeni, care nu sunt experţi ştiinţifici sau juridici. Decizia este inconsecventă cu concluziile ştiinţifice solide emise de organismele de reglementare de-a lungul timpului, care au demonstrat în repetate rânduri că substanţa activă glifosat nu produce cancer.

Verdictul Juraţilor a avut la bază o opinie defectuoasă privind substanţa activă glifosat clasificată ca fiind «probabil cancerigenă», formulată de IARC (Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului) în anul 2015. IARC nu reprezintă un organism de reglementare şi nu a realizat studii independente ale produsului. În aceeaşi categorie cu glifosatul, IARC a clasificat şi carnea roşie, băuturile foarte fierbinţi sau lucrul în schimbul de noapte.

Monsanto va face recurs la această decizie. Soluţionarea recursului va fi decisă de un complet de judecată.

În România, produsele pe bază de glifosat sunt comercializate încă din 1976 în condiţii de siguranţă şi respectă cu rigozitate legislaţia în vigoare. Produsele Roundup sunt doar unele dintre produsele ce conţin glifosat şi sunt prezente pe piaţă, alături de Monsanto fiind şi alte firme producătoare de erbicide similare ce au substanţa activă glifosat."

Erbicid Biathlon_b

Vizualizat: 953 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?