Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Porumbul negru este la modă în China

Publicat: 11 ianuarie 2018 - 15:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cultivat în mod tradiţional în anumite regiuni din America de Sud, porumbul negru a devenit popular şi în China, ţară în care a cunoscut o adevărată explozie în ultimii ani.

porumb_negru_bValoarea nutritivă a acestei varietăţi de porumb este superioară altor culturi de cereale, iar procentul de zahăr este de 11,95%, de până la trei ori mai mare faţă de porumbul obişnuit. De câţiva ani a fost introdus cu succes în cultură şi în China, unde se pare că s-a adaptat foarte bine şi există deja o piaţă bine formată.

Cel mai răspândit este un hibrid ameliorat de către compania "Liaoning Jun He Agricultural Science and Technology" special pentru piaţa asiatică, ale cărui boabe la recoltare au o culoare roşie-purpurie, iar ulterior devin negre. Este destul de productiv şi are un gust dulce. De obicei îi trebuie între 85 şi 90 de zile pentru a ajunge la maturitate şi alte 115 zile pentru a se usca. Conţine antocianină naturală, un pigment de plante care este cunoscut că are proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante.

Pe lângă consumul în stare proaspătă, boabele de porumb negru mai pot fi prelucrate în făină pentru industria de panificaţie. Cererea pentru acest tip de porumb este atât de mare în China încât de cele mai multe ori este achiziţionat direct din câmp de către clienţii din Hong Kong şi alte ţări din jur, spre satisfacţia fermierilor care îşi văd imediat valorificată marfa.

Originile exacte ale porumbului negru sunt oarecum neclare, deşi exită dovezi că el ar fi fost cultivat de azteci în urmă cu peste 2000 de ani în zone din America de Sud, în special Peru. În prezent el se găseşte prezent şi în cataloagele cu seminţe din America de Nord, însă nu este atât de popular. Porumbul negru necesită temperaturi ridicate pentru a germina şi a se dezvolta, fiind adaptat la climatul temperat, cu cantităţi moderate de precipitaţii.

Vizualizat: 793 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

La Agritechnica 2017, producătorul german de maşini agricole - Claas a câştigat o medalie de aur şi patru medalii de argint.
Medalia de aur a fost acordată pentru Cemos Auto Threshing - Modulul automat de comandă pentru combinele de recoltat Claas cu scuturători şi hibride. 
Cemos Auto Threshing este un alt modul care contribuie la automatizarea proceselor desfăşurate de combina de recoltat. 
Noul sistem de asistenţă permite ajustarea complet automată a spaţiului contrabătătorului şi a turaţiei tobei de batozare în unităţile de batozare tangenţiale,
pentru o adaptare dinamică la condiţiile existente de treierat. 
Astfel, procesul derulat în unitatea de batozare este îmbunătăţit în mod continuu şi automat până la limitele sale tehnice de performanţă, fără a mai fi nevoie de reglaje manuale.
Integrat în sistemul Cemos Automatic, Cemos Auto Threshing este interconectat cu toate celelalte sisteme de asistenţă ale combinei de recoltat, în special cu sistemul de control automat al vitezei de deplasare - Cruise Pilot.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?