Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Porumbul negru este la modă în China

Publicat: 11 ianuarie 2018 - 15:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cultivat în mod tradiţional în anumite regiuni din America de Sud, porumbul negru a devenit popular şi în China, ţară în care a cunoscut o adevărată explozie în ultimii ani.

porumb_negru_bValoarea nutritivă a acestei varietăţi de porumb este superioară altor culturi de cereale, iar procentul de zahăr este de 11,95%, de până la trei ori mai mare faţă de porumbul obişnuit. De câţiva ani a fost introdus cu succes în cultură şi în China, unde se pare că s-a adaptat foarte bine şi există deja o piaţă bine formată.

Cel mai răspândit este un hibrid ameliorat de către compania "Liaoning Jun He Agricultural Science and Technology" special pentru piaţa asiatică, ale cărui boabe la recoltare au o culoare roşie-purpurie, iar ulterior devin negre. Este destul de productiv şi are un gust dulce. De obicei îi trebuie între 85 şi 90 de zile pentru a ajunge la maturitate şi alte 115 zile pentru a se usca. Conţine antocianină naturală, un pigment de plante care este cunoscut că are proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante.

Pe lângă consumul în stare proaspătă, boabele de porumb negru mai pot fi prelucrate în făină pentru industria de panificaţie. Cererea pentru acest tip de porumb este atât de mare în China încât de cele mai multe ori este achiziţionat direct din câmp de către clienţii din Hong Kong şi alte ţări din jur, spre satisfacţia fermierilor care îşi văd imediat valorificată marfa.

Originile exacte ale porumbului negru sunt oarecum neclare, deşi exită dovezi că el ar fi fost cultivat de azteci în urmă cu peste 2000 de ani în zone din America de Sud, în special Peru. În prezent el se găseşte prezent şi în cataloagele cu seminţe din America de Nord, însă nu este atât de popular. Porumbul negru necesită temperaturi ridicate pentru a germina şi a se dezvolta, fiind adaptat la climatul temperat, cu cantităţi moderate de precipitaţii.

Vizualizat: 2272 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?