Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

POP 2014-2020, deschis la finalul verii

Publicat: 16 martie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Noul Program Operațional pentru Pescuit (POP) 2014 - 2020 ar putea fi deschis spre finalul verii, iar evaluarea proiectelor nu va mai fi externalizată, a declarat secretarul de stat în MADR George Turtoi. POP 2014 - 2020 va avea inclusă și sintagma de „Afaceri Maritime”, respectiv POP-AM. Suma totală alocată este de 168,4 mil. euro, față de perioada 2007-2013, în care a fost alocat un buget de 261,5 mil. euro.

Click pe poza pentru galerie!

Noul Program Operațional pentru Pescuit a fost trimis informal către Comisia Europeană și am primit deja comentariile informale din partea lor. Sperăm ca spre finalul verii să avem lansate sesiunile de depunere de proiecte pe întreg programul. Vor fi multe schimbări pe POP, pentru că vom încerca, pe cât posibil, să replicăm sistemul de gestiune al PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală - n. red.) și vom adopta toate soluțiile de simplificare și de debirocratizare care se realizează pe PNDR, inclusiv întărirea controalelor”, a precizat Turtoi, citat de Agerpres.

 

50% din fonduri, pentru acvacultură

POP-AM 2014-2020 este structurat tot pe cinci axe. Acvacultura va primi 50% din fondurile alocate întregului Program, iar celelalte fonduri vor fi pentru reamenajarea porturilor de pescuit sau dezvoltarea comunităților locale.

Potrivit lui Turtoi, evaluarea proiectelor pe noul POP nu va mai fi externalizată, cum s-a realizat pe programul actual, ceea ce a generat numeroase întârzieri și probleme, mai ales în absorbția fondurilor europene.

Turtoi a precizat că POP 2007 - 2013 a ajuns, în prezent, la o absorbție de peste 50%, deși a fost lansat cu doi ani întârziere, a avut numeroase probleme și există un risc de pierdere a acestor fonduri.

Vizualizat: 565 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?