Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PNDR: Nereguli care costă

Publicat: 14 aprilie 2015 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Regulile din PNDR 2014-2020 sunt mai aspre cu fermierii care greșesc. O declarație falsă poate duce la interzicerea pentru doi ani a accesării fondurilor europene, spune George Turtoi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii. De asemenea, crearea de condiții artificiale face ca proiectul să fie neeligibil.

Click pe poza pentru galerie!

MADR va stabili clar și ce se întâmplă dacă sunt depășite termenele de achiziții sau cele de predare a proiectului. „Se acceptă ca beneficiarul banilor să realizeze achizițiile într-o perioadă de câteva luni. Dacă depășește aceste luni, va avea penalități, iar dacă a depășit termenul cu doi ani, se reziliază contractul (...)”, explică Turtoi.

 

Cele mai frecvente greșeli ale solicitanților

AFIR a alcătuit o statistică cu cele mai frecvente greșeli făcute de fermieri în PNDR 2007-2013 și care duc la neeligibilitatea achizițiilor: oferte identice, copierea proiectelor de către firmele de consultanță, necunoașterea criteriilor de eligibilitate și selecție sau a conținutului propriului proiect, stabilirea unor perioade nerealiste de realizare ale proiectului, completarea eronată a cererii de finanțare, lipsa unei delimitări clare între obiectivele generale și cele specifice, utilizarea greșită a cursului euro al BNR în locul celui al European Central Bank, prezentarea documentațiilor la Oficiul Județean în ultimul moment, cu probleme de îndosariere, opisare, ștampilare, semnare.

De asemenea, exploatațiile care au puncte de lucru pe raza mai multor comune adeseori nu prezintă certificate fiscale de la toate punctele de lucru, iar mulți fermieri nu prezintă acte de proprietate pentru clădirile prevăzute să se modernizeze, ci doar contracte de comodat, de închiriere sau nu anexează extras de Carte Funciară, ci doar Foaie de Avere sau nu prezintă integral documentele obligatorii și nici toate exemplarele originale necesare.

Vizualizat: 538 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?