Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PNDR 2020: S-au terminat banii!

Publicat: 19 august 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Trei măsuri de finanțare din PNDR 2020 au rămas deja fără bani pe 2016

Click pe poza pentru galerie!

Fonduri epuizate într-o săptămână!

Fondurile disponibile pentru deschiderea unei afaceri la țară au fost epuizate în doar o săptămână de la lansarea sesiunii de depunere a proiectelor, pe 28 iulie 2016.

Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că, până pe 3 august 2016, a primit pe sM 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” solicitări de finanțare pentru 2.396 proiecte de investiții în activități neagricole, în valoare de 146,04 mil. euro, dublu față de suma alocată sesiunii.

AFIR precizează că proiectele vor fi selectate pentru finanțare în limita alocării disponibile pentru sM 6.2 în 2016 (73 mil. euro), în funcție de punctajul obținut la criteriile de selecție, în ordine descrescătoare. ~n cazul proiectelor cu același punctaj, aceeași valoare a sprijinului și aceeași prioritate, departajarea se va face în ordinea descrescătoare a procentului propus în Planul de afaceri pentru producția comercializată/serviciile prestate.

 

Tineri fermieri: Bani doar pentru zona montană

Pentru tinerii fermieri (sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”) mai sunt bani doar pentru zonele montane.

Pentru alte zone decât cea montană, fondurile alocate pentru sesiunea 2016 au fost solicitate până pe 1 august 2016. Au fost depuse în total 3.973 cereri de finanțare, în valoare de 163,24 mil. euro, peste plafonul stabilit pentru componenta non-montană (153,6 mil. euro).

Pentru zona montană, tinerii fermieri mai au la dispoziție 33,3 mil. euro, sesiunea fiind deschisă până pe 31 octombrie 2016, dacă nu se termină banii mai repede.

 

120 de proiecte pentru modernizarea fermelor montane

Cele 40 mil. de euro alocate în 2016 prin sM 4.1 pentru investiții în exploatațiile agricole din zona montană au fost epuizate până pe 4 august 2016.

De la deschiderea sesiunii, în 28 aprilie 2016, AFIR a primit 120 de proiecte pe acest sector, în valoare de 49,8 mil. euro (plafonul de depunere fiind de 48 mil. euro, respectiv 120% față de alocarea sesiunii).

 

 

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.14(175) 15 - 31 august 2016

Vizualizat: 554 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!