Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PNDR 2020: Cum se împart 541 mil. euro?

Publicat: 27 mai 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește, din 28 aprilie 2016, cereri pentru finanțarea proiectelor de investiții pentru cinci submăsuri din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020), pentru care sunt disponibili peste 541 mil. euro.

Cei mai mulți bani, 270 mil. euro, sunt alocați pentru sM 4.1 Investiții în ferme: vegetal - 140 mil. euro, zootehnic - 80 mil. euro, zona montană - 40 mil. euro și ferma de familie - 10 mil. euro.

Click pe poza pentru galerie!

Pentru sM 6.1 - Tineri fermieri, alocarea anuală este de 161 mil. euro, din care 33 mil. euro pentru zona montană.

Pentru sM 6.3 - Ferme mici, sunt disponibili 100 mil. euro, din care 21 mil. euro pentru zona montană.

Pentru aceste submăsuri, sesiunea anuală continuă de primire a proiectelor este deschisă până pe 31 octombrie 2016.

 

NOU: 10,5 mil. euro pentru cooperare

În acest an se deschid pentru prima oară sM 16.4 - Sprijin pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol și sM 16.4a - Sprijin pentru cooperarea din sectorul pomicol. Sesiunea de depunere se termină pe 31 iulie 2016, iar alocarea este de 10,5 mil. euro: sM 16.4 - 7 mil. euro, sM 16.4a - 3,5 mil. euro. Valoarea sprijinului este de maxim 100.000 euro, iar intensitatea sprijinului este de 100%.

Toate proiectele se depun on-line pe pagina www.afir.info, cu excepția celor pentru ferme mici (sM 6.3), care se depun în format tipărit și electronic la Oficiile Județene AFIR.

În prima săptămână de la deschiderea PNDR în 2016, a fost depus un singur proiect, de 1,72 mil. euro, pe sM 4.1 sector vegetal.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.9(170) 15 - 31 mai 2016

 

Vizualizat: 478 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!