Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PNDR 2020: Au mai rămas 317 mil. euro!

Publicat: 13 octombrie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

317 milioane euro mai erau disponibile pe 22 septembrie 2016 în cadrul sesiunilor active deschise prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020, a anunțat Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Pentru majoritatea submăsurilor deschise, termenul limită pentru depunerea proiectelor este 31 octombrie 2016, ora 16.00, sau până la epuizarea fondurilor alocate.

Click pe poza pentru galerie!

AFIR precizează că a primit, până după jumătatea lunii septembrie 2016, 10.634 de cereri de finanțare conforme, prin care s-au solicitat fonduri nerambursabile în valoare totală de 1,34 miliarde euro, adică aproximativ 98% din valoarea totală a alocării PNDR în 2016 pentru toate submăsurile deschise.

 

Pentru ce mai puteți lua bani în 2016?

• sM 4.1 „Investiții în exploatații agricole” - mai pot fi accesate 3,57 milioane euro pentru fermele de familie. Pentru sectorul pomicol sM 4.1a „Investiții în exploatații pomicole” mai erau neutilizate 43,57 milioane euro.

Banii alocați în 2016 prin sM 4.1 „Investiții în exploatații agricole” pentru sectorul zootehnic au fost epuizați pe 9 septembrie. În total, au fost depuse 100 de proiecte de investiții, pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile în valoare de peste 97 milioane euro;

• Tinerii fermieri mai pot depune on-line proiecte doar pentru zona montană prin sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Fondurile rămase: 12,64 milioane euro;

• Pentru procesarea produselor agricole mai erau disponibile 71,53 milioane euro prin sM 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole”. Pentru procesarea produselor pomicole, prin sM 4.2a „Investiții în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol” mai erau disponibile 7,37 milioane euro;

• Pentru proiecte de dezvoltare a fermelor mici prin sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” mai erau cca. 79,5 milioane euro;

• În cadrul sM 7.2 „Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică” mai erau 63,26 milioane euro disponibile pentru proiecte în infrastructura de apă/ apă uzată;

• 7,1 milioane euro mai erau disponibile pentru înființarea și dezvoltarea grupurilor de producători din sectorul agricol și din cel pomicol, prin submăsurile 9.1 și 9.1a. Sesiunea de primire a proiectelor pentru sM 9.1 și sM 9.1a se încheie pe 11 octombrie 2016, ora 16.00.

Pe lângă aceste submăsuri, mai sunt deschise, până pe 30 decembrie 2016, ora 16.00, Schema GBER și de minimis pentru sM 4.2, pentru crearea sau modernizarea unităților de procesare a produselor agricole și pomicole, pentru care mai erau disponibile cca. 24,5 milioane euro. Pentru sectorul pomicol, prin intermediul Schemei GBER și de minimis pentru sM 4.2a se pot obține finanțări în limita a 3,98 milioane euro, precizează AFIR.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.17(178) 1 - 15 octombrie 2016

Vizualizat: 717 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?