Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PNDR 2014-2020: AJUTOR DE STAT PENTRU PROCESARE

Publicat: 11 martie 2015 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Întreprinderile din vestul țării și din București vor primi mai puțini bani pentru investiții în procesare prin PNDR 2014-2020.

Click pe poza pentru galerie!

Întreprinderile din industria procesatoare vor avea la dispoziție 200 mil. euro (85% de la UE, prin FEADR și 15% contribuție națională) pentru investiții inițiale prin schema de ajutor de stat intitulată „Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiții, inclusiv în sectorul pomicol, pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole”, aferentă Măsurii 4.2 - Investiții în active fizice, Submăsura 4.2 - Investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole și Submăsura 4.2a - Investiții pentru procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014‐2020.

Potrivit proiectului de Ordin privind aprobarea schemei de ajutor de stat, elaborat de MADR, intensitatea brută a ajutoarelor de stat acordate în cadrul acestei scheme va fi de maxim 50% în cazul Regiunilor Nord-Vest, Centru, Nord‐Est, Sud‐Est, Sud‐Muntenia, Sud‐Vest Oltenia, 35% pentru Regiunea Vest și jud. Ilfov, și 15% în perioada 1 iulie 2014‐31 decembrie 2017, respectiv 10% în perioada 1 ianuarie 2018‐31 decembrie 2020, pentru municipiul București.

Sprijinul poate crește cu până la 20% pentru întreprinderile mici, inclusiv microîntreprinderi și cu până la 10% pentru cele mijlocii, dar nu mai mult de 3 mil. euro/proiect.

Contribuția beneficiarului va fi, de asemenea, mai mare pentru IMM-uri și mai mică pentru alte întreprinderi.

Criteriile de selecție vor avea la bază 3 principii: 1. Principiul produselor cu valoare adaugată mare (ecologice, din zone HNV, scheme de calitate); 2. Principiul lanțurilor de aprovizionare (colectare, depozitare, condiționare, procesare și comercializare); 3. Principiul asocierii (grupuri de producători sau cooperative).

Alocarea va fi de câte 45 mil. euro în 2015 și 2016, 40,5 mil. euro în 2017, 35,5 mil. euro în 2018, respectiv câte 22 mil. euro în 2019 și 2020. MADR estimează că vor fi 550 de beneficiari.

Data de la care se pot depune cererile de finanțare va fi anunțată cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de deschiderea măsurii.

 

Vizualizat: 477 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?