Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PLĂȚI DIRECTE: CÂT NE COSTĂ NEREGULILE?

Publicat: 06 decembrie 2015 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România trebuie să returneze Comisiei Europene (CE) mai mult de 11 milioane euro, reprezentând sancțiuni pentru nereguli în acordarea subvențiilor în perioada 2011-2013. Cel mai mult ne costă deficiențele legate de controlul prin teledetecție din 2012. Conform unei decizii a CE din 13 noiembrie 2015, România va suporta corecții financiare pentru:

Click pe poza pentru galerie!

neaplicarea de sancțiuni atunci când neregulile vizează maximum trei animale, în anul 2011 (1,3 mil. euro); neconformități privind calendarul și calitatea controalelor la fața locului, în 2011 și 2013; plăți pentru animale neidentificate (2011); probleme privind exactitatea informațiilor conținute în baza de date (2011); verificarea perioadei de reținere (2011); deficiențe ale controalelor la fața locului - teledetecție, în 2012 (cea mai mare sumă, peste 7,85 mil. euro).

 

Sancțiuni de 284 mil. euro pentru 18 țări

În total, CE are de recuperat 284 mil. euro de la 18 state membre, pentru nereguli privind cheltuirea banilor prin Politica Agricolă Comună (PAC). Statele UE care au încălcat regulamentele privind utilizarea fondurilor europene alocate prin FEGA și FEADR sunt Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Franța, Italia, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Comisia precizează că sumele reprezentând corecții financiare trebuie privite în raport cu cheltuielile totale efectuate prin PAC, care se ridică la aproximativ 55 miliarde euro pe an.

Vizualizat: 400 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?