Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PLĂȚI DIRECTE: CÂT NE COSTĂ NEREGULILE?

Publicat: 06 decembrie 2015 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România trebuie să returneze Comisiei Europene (CE) mai mult de 11 milioane euro, reprezentând sancțiuni pentru nereguli în acordarea subvențiilor în perioada 2011-2013. Cel mai mult ne costă deficiențele legate de controlul prin teledetecție din 2012. Conform unei decizii a CE din 13 noiembrie 2015, România va suporta corecții financiare pentru:

Click pe poza pentru galerie!

neaplicarea de sancțiuni atunci când neregulile vizează maximum trei animale, în anul 2011 (1,3 mil. euro); neconformități privind calendarul și calitatea controalelor la fața locului, în 2011 și 2013; plăți pentru animale neidentificate (2011); probleme privind exactitatea informațiilor conținute în baza de date (2011); verificarea perioadei de reținere (2011); deficiențe ale controalelor la fața locului - teledetecție, în 2012 (cea mai mare sumă, peste 7,85 mil. euro).

 

Sancțiuni de 284 mil. euro pentru 18 țări

În total, CE are de recuperat 284 mil. euro de la 18 state membre, pentru nereguli privind cheltuirea banilor prin Politica Agricolă Comună (PAC). Statele UE care au încălcat regulamentele privind utilizarea fondurilor europene alocate prin FEGA și FEADR sunt Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Franța, Italia, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Comisia precizează că sumele reprezentând corecții financiare trebuie privite în raport cu cheltuielile totale efectuate prin PAC, care se ridică la aproximativ 55 miliarde euro pe an.

Vizualizat: 514 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?