Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Plata pe înverzire își schimbă regulile

Publicat: 02 septembrie 2016 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru 2015, pentru ca un fermier să încaseze plata pe înverzire, era obligat să respecte trei reguli: diversificarea culturilor, 5% din întreaga suprafață a exploatației agricole să fie rezervate pentru zone de interes ecologic (ZIE) și să mențină pajiștile permanente.

Click pe poza pentru galerie!

Din 2017, procentul pe care fermele trebuie să-l rezerve pentru ZIE va crește la 7%, a anunțat Ministrul Agriculturii. „În noua Politica Agricolă Comună (PAC) s-a pus problema introducerii înverzirii care presupune ca, până-n 2017, fermele vegetale trebuie să se asigure că procentul de 5% din suprafața exploatație este destinat zonelor de interes ecologic (ZIE) și trebuie lăsat terenul necultivat. (...) Această măsură, de fapt, combate deșertificarea, iar fermierul primește și bani în plus la subvenția pe suprafață. Din 2017, cele 5 procente vor crește la 7 procente”, a declarat Achim Irimescu, pe 9 august.

Pentru 2015, plata pe înverzire a fost de 59 euro/ha.

 

Articol publicat in revista Ferma nr.15(177) 1 - 15 septembrie 2016

Vizualizat: 537 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!