Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PIAȚA OUĂLOR, FALIMENTATĂ DE IMPORTURI!

Publicat: 28 octombrie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Concurența neloială cu ouă din Polonia falimentează fermele din România, acuză Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR). Conducerea UCPR cere autorităților române să notifice Polonia și Comisia Europeană ca să rezolve problema.

Click pe poza pentru galerie!

Prețul la poarta fermei pentru ouăle de consum în România este printre cele mai mici din UE, iar în Polonia, principalul exportator de ouă către România (82% din importuri), este cel mai mare din UE. Totuși, polonezii exportă ouă în țara noastră la numai 80% din prețul mediu intern din Polonia sau chiar la 50% din prețul mediu intern la poarta fermei în Polonia (preț ce nu include costurile de sortare, ambalare și transport), atrage atenția UCPR. Prețul foarte mic ridică îndoieli asupra calității produselor importate.

 

Polonezii ne vând ouă la jumătate de preț!

O analiză realizată de Adunarea Generală a UCPR arată că România produce 105,2% din necesarul intern pentru ouă de consum.

Prețul mediu al ouălor la poarta fermei în perioada ianuarie - iunie 2016 a fost 0,24 lei/ou în România, 0,32 lei/ou în UE 28 și 0,35 lei/ou în Polonia. Prețul mediu plătit pentru ouăle importate din Polonia în perioada ianuarie - iunie 2016 a fost, conform INS, de 0,28 lei/ou, iar în primăvară - vară a ajuns chiar la 0,15 lei/ou.

În săptămâna 19 - 25 septembrie 2016, prețul ouălor la poarta fermei în România era de 0,27 lei/ou, în UE 28 - 0,31 lei/ou, iar în Polonia - 0,37 lei/ou. Cu toate acestea, Polonia exporta ouă în România cu 0,20 lei/ou, arată datele UCPR.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.18(179) 15 - 31 octombrie 2016

 

Vizualizat: 622 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?