Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PIAȚA OUĂLOR, FALIMENTATĂ DE IMPORTURI!

Publicat: 28 octombrie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Concurența neloială cu ouă din Polonia falimentează fermele din România, acuză Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR). Conducerea UCPR cere autorităților române să notifice Polonia și Comisia Europeană ca să rezolve problema.

Click pe poza pentru galerie!

Prețul la poarta fermei pentru ouăle de consum în România este printre cele mai mici din UE, iar în Polonia, principalul exportator de ouă către România (82% din importuri), este cel mai mare din UE. Totuși, polonezii exportă ouă în țara noastră la numai 80% din prețul mediu intern din Polonia sau chiar la 50% din prețul mediu intern la poarta fermei în Polonia (preț ce nu include costurile de sortare, ambalare și transport), atrage atenția UCPR. Prețul foarte mic ridică îndoieli asupra calității produselor importate.

 

Polonezii ne vând ouă la jumătate de preț!

O analiză realizată de Adunarea Generală a UCPR arată că România produce 105,2% din necesarul intern pentru ouă de consum.

Prețul mediu al ouălor la poarta fermei în perioada ianuarie - iunie 2016 a fost 0,24 lei/ou în România, 0,32 lei/ou în UE 28 și 0,35 lei/ou în Polonia. Prețul mediu plătit pentru ouăle importate din Polonia în perioada ianuarie - iunie 2016 a fost, conform INS, de 0,28 lei/ou, iar în primăvară - vară a ajuns chiar la 0,15 lei/ou.

În săptămâna 19 - 25 septembrie 2016, prețul ouălor la poarta fermei în România era de 0,27 lei/ou, în UE 28 - 0,31 lei/ou, iar în Polonia - 0,37 lei/ou. Cu toate acestea, Polonia exporta ouă în România cu 0,20 lei/ou, arată datele UCPR.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.18(179) 15 - 31 octombrie 2016

 

Vizualizat: 721 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!